vrijdag 22 januari 2016

Spelen met Hennie

Hennie hard aan het werk

Lunchtijd, maar we werken wel door ondertussen.
Deze keer gingen we een boekje maken.
Ook deze gelegenheid heb ik maar aangegrepen om mijn voorraad proefjes en onaf werk te ruimen. Ik demonstreer heel vaak met de gelatineplaat en dus heb ik heeeeeel veel geprint papier. Zo ook een aantal labels en die heb ik deze keer gebruikt.
De labels waren aan een kant dus al met gelatineprint bedrukt. Vandaag ook de andere kant gedaan. Ik had een gelatineplaat staan omdat ik die vorige week voor mijn driedaagse cursist had gemaakt, dus dat kwam goed uit. (Die cursiste  heeft overigens wel een heel lovend commentaar achtergelaten onder mijn post "Meerdaagse workshop". Altijd fijn als mensen blij worden van een workshop ;-)
Maar toen! Lang gezocht in mijn schoenendoos met 'mooie plaatjes' en uiteindelijk gekozen voor teksten die ooit bij een Happinez zaten en 2 bijbehorende afbeeldingen van Boeddha beelden.
De bedoeling was dat het een leporello zou worden, maar de gaatjes in de labels verleiden mij er toe om toch te kiezen voor het samen binden met een lint. Omdat er nog tijd over was heb ik er ook nog een doosje voor gemaakt met op het deksel een foam embellishment

Hennie had ook oude stroken papier gebruikt, maar dat met een andere techniek. Ik kan op dit moment met geen mogelijkheid op de naam komen, maar je mengt dan verf met behanglijm waardoor je er in kunt krassen en stempelen. Dat hadden we ook eerder eens gedaan tijdens het 'spelen'.
In dit geval was ze er met een rolstempel met stippen overheen gegaan. De achterkant heeft ze nu ook met de gelatineplaat gekleurd en op de voorzijde gezichten gemaakt.
Een paar van mijn 'bladzijden' en het samenbind lintje.

Het boekje van Hennie


Detail boekje Hennie

Doosje Joke

2 opmerkingen:

Marlien zei

Oh jullie ook al aan de boekjes? ;-)
Ze zijn leuk!

Beth zei

I love the folding books.