woensdag 6 januari 2016

Spelen met Hennie

Geïnspireerd door Hannie die een maand geleden met miniatuurwerk aan de slag ging hadden we inchies gepland voor vandaag. Maar Hennie vond dat direct al iets tè klein en begon met stukjes van 5 bij 5 cm.
Ik wilde wel echte inchies  maken en dat is ook gelukt. Maar wat een gepriegel. Wel heel leuk. Het feit dat je er allerlei restjes voor kan gebruiken vind ik ook wel een pre. Ik kan namelijk echt helemaal niets weggooien, nog niet de kleinste stukjes, dus ik krijg het steeds benauwder in mijn atelier. Ik houd steeds minder plek over om te lopen en te werken. Niet dat het gebruik van deze restjes nu echt ruimte maakt, maar alle beetjes helpen. Al ik maar genoeg inchies maak dan moet dat toch op enig moment effect hebben. Ja toch?
Hieronder de inchies en nepinchies die we gemaakt hebben.
Ik ben te Calvinistisch om echt nutteloze dingen te maken, dus ik heb van mijn inchies series van 7 gemaakt en ga ze gebruiken om er een halssieraad van te maken.
De dubbele inchies van HennieMijn wat grotere "inchies"

Echte inchies

Echte inchies, voor deze heb ik een vrouwenfiguur van Tyvek (zie foto hieronder) die ik helemaal vol had geborduurd met bloemen in stukjes geknipt. De figuur had op een artquilt gezeten, maar ik was er niet tevreden over. Gezien alle tijd die ik besteed had aan het vol borduren vond ik het nogal zonde om het weg te gooien. Nu kon ik toch stukjes gebruiken ;-)3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ze zijn prachtig geworden, in alle variaties en maten! Mooie verwerking van de geborduurde dame!

Marlien zei

Leuk!
Ik ben een tijd verslaafd geweest aan inchies.;-)

Marlien zei

En oh is het dan toch mijn calvinistisch verleden dat maakt dat ik altijd zo op zoek ben naar zinvol en nuttig ;-)