donderdag 30 juni 2016

SPELEN MET HENNIE

resultaten Hennie

Joke

Joke
Deze week wilden we n.a.v. een artikel in de Cloth, Paper, Scissors een combinatie van textiel en papier uitproberen. Een poosje geleden ben ik al bezig geweest met naaien op papier, maar de stiksels maakten het papier zo kapot dat het scheurde, dus als ik een vogeltje rondom stikte hield ik een los vogeltje over.
Mijn ervaringen waren tot dusver dus niet best.

We begonnen  nu maar met het papier aan beide zijden met heavy gel in te smeren in de hoop dat het dan steviger zou zijn en ik heb heel langzaam gestikt zodat ik grote steken kon maken.
Stikte ik eerder papier  op stof, nu andersom, stof op papier. De foto hieronder was de inspiratie. Hennie hield het bij zelf getekende vrouwenfiguurtjes. De meest linkse was op witte stof, maar dat was wel erg wit. Een beetje kleuren met bruine ecoline leidde tot het roze kleurtje. Ik heb in beide gevallen een stempel gebruikt.. De lijnen van het stempel (of in Hennies geval de tekening) vervolgens gestikt (de stof was verstevigd met plakkatoen) en  op de boekbladzijde en het muziekpapier genaaid. De rand van het papier nog een keer doorgestikt.

Het dametje op het 'voorbeeld' had een beetje kleur in de vorm van een boeketje kralen. Ik heb bij het vrouwenhoofd ook nog pogingen gedaan kleur toe te voegen, b.v. een bloemetje of vogeltje in het haar, maar dat werd allemaal niets. Uiteindelijk is de enige kleur de borduurzijde waarmee de knopen zijn vastgezet. Het vrouwenhoofd is op A4formaat, dus dat wordt een aardige journaalpagina, het vogeltje een kaart.
Shirlee McGuire

4 opmerkingen:

Aart zei

Dank je wel Joke, aan heavy gel had ik nog niet gedacht! Ga ik zeker uitproberen.

Hannie de Beer zei

Een goed idee om heavygel te gebruiken . Ik doe het met acrylwax . Ze zijn erg leuk geworden ! En heel bruikbaar.

Eke zei

Leuke resultaten Joke en een leuke techniek ook. Zelf strijk ik plakvlieseline achter het papier, dan wordt het ook steviger en je blijft het papiergevoel houden.

Beth zei

I love your results. Why don't to try ironing fusible facing to the paper and then iron it down. That way it won't tear.