woensdag 30 maart 2016

SPELEN MET HENNIE

Resultaat Hennie
stempel op wateroplosbaar vlies


1e proefje


2e proefje

Deze keer met wateroplosbaar vlies en organza. Het idee was een paar stukjes organza naast elkaar leggen met tussenruimte, daaronder en boven wateroplosbaar vlies en dan stikken en later eventueel met de soldeerbout nog organza wegbranden.
Dat hebben we dus gedaan. Ik heb 2 kleine proefjes gemaakt en Hennie 1 grotere.

Twee stukjes wateroplosbaar vlies op maat geknipt. Op een velletje stukjes organza gelegd  en het tweede velletje met een stempel bedrukt met de bedoeling dat na te stikken. (foto 1) Dat bovenop gelegd. Alles vastgespeld en gaan stikken. Nog knap lastig om zo'n stempel na te stikken en ik heb het vogeltje ook maar een takje gegeven anders zat het zo in de lucht. Voor een 1e keer was ik er wel tevreden over.

Bij het tweede proefje heb ik eerst gestempeld op een velletje papier, daar het wateroplosbaar vlies opgelegd en toen met een viltstift de tekening vereenvoudigd overgetrokken. Op de plaats van het vleugeltje ook een stukje in vorm geknipte donkere organza gelegd. Het vogeltje heb ik verder zo gelaten, de overige vormpjes heb ik ook nog met de soldeerbout bewerkt.

Het is op zich heel leuk om te doen, ik weet alleen niet zo goed wat je er vervolgens mee moet. Ik weet niet of het nu echt iets voor mij is om dit op grotere schaal te doen zodat het echt een werkstuk wordt.

Hennie had een ingewikkeldere tekening met balpen op het wateroplosbare vlies gemaakt en daar ook vrij veel met de soldeerbout weggesmolten. Dat lijkt al meer op een echt werkstuk. Waarschijnlijk is zo'n werkje het mooist als je het tussen 2 platen plexiglas klemt en zo ophangt.

3 opmerkingen:

Janny de Roo zei

tja...dat zijn nu eenmaal de proefstukjes, bedenk dan de rest er maar weer bij.....! Ik zou het ook niet weten...maar mooi zijn ze wel hoor !

Jo Huijsman zei

He dat is leuk, ik werk op dit moment ook met wateroplosbaar vlies voor mijn eindopdracht QS13. Ik zat te worstelen hoe ik de figuurtjes goed op de stof kon overbrengen en had mij bedacht, Ik teken de figuurtjes er op, stik het door en het gaat op deze manier hartstikke goed. Bijzonder leuk dat jullie ook zo bezig zijn.

Hannie de Beer zei

Dit zijn wel erg leuke proefjes met oplosbaar vlies!