dinsdag 1 maart 2016

MAANDAG/GELATINEDAG


Vandaag weer aan de slag om gellipapers te maken. Deze keer met mijn kleine synthetische plaatje, want ik ga kaarten maken en dan is het een beetje onzin om een grote bakplaat te gebruiken.
Om ook nog tekst op de kaarten kwijt te kunnen gebruik ik een strookje papier van een glossy om de plaat gedeeltelijk af te dekken.
Je kunt daarvoor ook een stukje Tyvek gebruiken b.v. maar dan heb je geen scheurrandjes. En als je gewoon tijdschriftenpapier of printerpapier gebruikt gaat dat zo vast zitten aan de plaat. Dus het liefst een stukje glossy. Aangezien ik nog jaargangen Seasons heb liggen is dat geen probleem ;-)
Ik druk dan in een keer verschillende lagen. Doordat je de eerste lagen op de plaat laat drogen voor je een nieuwe laag aanbreng kan dat.
Nu nog passende stempels kopen met voor kaarten geschikte teksten.

Gisteren had ik een groepje dames voor een workshop gelatineprinten. Die waren ook heel enthousiast. En omdat ze langer bleven hadden ze ook tijd om van de gemaakte gelatineprinten fabric paper te maken met de bedoeling daar later thuis boekomslagen mee te maken. Ik had een groot droogrek in de kamer gezet om alle afdrukken te laten drogen. Gelukkig drogen de prints snel zodat we het rek 2 keer konden gebruiken, want anders had ik niet geweten waar ik alles moest laten. De dames gingen met een stapel papier naar huis.
Op de foto hieronder zie je het fabric paper aan het droogrek hangen. Ik had er weer te laat erg in om foto's te maken, dus van het papier geen foto.

Hier kun je een You Tube filmpje zien met deze techniek. 

4 opmerkingen:

Gus en Juul zei

Ik heb het you tube filmpje bekeken; goede tip! Hoop ik snel een keer na te gaan doen want jij hebt ook super resultaat!

Eke zei

Mooie afdrukken Joke en ook een leuk filmpje erbij, bedankt voor het delen.
Wat leuk zo'n groep dames voor een langen workshop, die zijn vast voldaan weer naar huis gegaan.

Hannie de Beer zei

Erg leuk deze manier van printen. Heb het filmpje opgeslagen , maar wat ik me afvroeg wat is het voor witte verf die ze er nog overheen smeert? gewoon acrylverf?

Beth zei

I love your results and the video. I sent a link to Judith and Janine.