woensdag 16 maart 2016

SPELEN MET HENNIE

Resultaten Hennie
De stukjes vilt nog met wateroplosbaar vlies en zonder koper.

Hier met koperen plaatje. Links nepkoper, rechts echt koper met een beetje embossingpoeder.


We zijn nog steeds bezig in het boek van Maggie Grey "Dissolvable Delights".
Deze keer komt er koper aan te pas.

De basis is een stukje vilt, daarop wordt een 'embossed'  (ik heb geen idee wat het Nederlandse woord hiervoor is) stukje koper bevestigd en dat wordt met behulp van wateroplosbaar vlies voorzien van franjes en een sierrandje. Maggie maakt er eigenlijk een tasje van, maar dat hebben we niet gedaan.
Ik heb er een gemaakt met echt roodkoper. Helaas zie je op de foto niet de mooie verkleuring door verhitting die daar in zit. En een met een stukje nepkoper van de Pipoos. Doordat ik die met zwarte acrylverf heb bewerkt en alleen de hoge delen weggepoetst is dat ook een leuk effect.
Hennie had de koperen plaatjes een doorlopend motief gegeven zodat het een beetje een achtergrond effect kreeg en op het koper nog een kleine decoratie aangebracht.
Ik zie nu met het plaatsen dat de foto's niet goed belicht waren, terwijl het toch nog midden op de dag was. Ik heb geprobeerd ze wat lichter te maken, maar het zijn niet echt  goede foto's.

Toen deze werkjes af waren hadden we nog wat tijd over en zijn verder gegaan met embossingpoeder op vilt. Dat was het volgende hoofdstuk.
Joke

Hennie

Joke
Het idee was een beetje acrylverf op bakpapier smeren, daarin embossingpoeder strooien, smelten en in de het brij nog meer poeder strooien enz. Tot er een wat dikkere laag is ontstaan. Daar dan een stempel induwen en af laten koelen.
Op deze manier kun je dus ook van die tasjes maken. Zover zijn we niet gekomen.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Dit is echt leuk! Een mooi resultaat krijg je zo.