donderdag 22 augustus 2024

JUNK JOURNAL NR. 23

 

 

Deze keer weer verborgen paperclips net als in filmpje 9, maar nu met een mapje met een aantal vakjes. Een manier is om de paperclip boven aan de bladzijde te doen e de andere voor aan de zijkant.

woensdag 21 augustus 2024

SPELEN MET HENNIE

 





De rechter is een bellyband geworden.

Hennie vond de diaraampjes  die ik vorige week maakte zo leuk dat ze nu ook met de diaraampjes aan de slag ging. Met heel andere plaatjes dan ik natuurlijk, maar ze heeft wel ongeveer dezelfde washitape.

Ik ben bezig geweest met gevleugelde dames maken. De bedoeling was dat die op speelkaarten kwamen. Maar helaas, de geschikte dames die ik vond (en dat is nog niet zo simpel, in tijdschriften word kennelijk nooit recht van voren gefotografeerd) Waren te groot voor speelkaarten. Gelukkig heb ik ook een schoenendoos vol met ansichtkaarten en daar vond ik een paar neutrale die geschikt waren als achtergrond voor de dames. Van de allergrootste dame heb ik een bellyband gemaakt. Dwz een strook die ik over een junk journal bladzijde kan plakken om er dingen achter te schuiven.

donderdag 15 augustus 2024

woensdag 14 augustus 2024

SPELEN

 



De rechtse is een glazen diaraampje


Heel lang geleden heb ik van een buurman een hele grote doos met diaraampjes gekregen. Van die plastic raampjes, maar ook van die ouderwetse glazen die je zelf aan elkaar moest plakken. Ik had ze al een keer gebruikt om een heel groot werk van  te maken, waarvan ik geen foto meer kan vinden. Ik had toen i.p.v. dia's allerlei draadjes in de raampjes gedaan en ze tot een lange slinger met elkaar verbonden en zo met een aantal naast elkaar aan een standaard gehangen. Nu kwam ik ze weer tegen bedacht  ik dat ik er -nu ik een hele voorraad prachtige washi tape heb- nog iets anders mee kon doen. Nl. een plaatjes tussen het glas/plastic en de rand beplakken met washitape. Dus zo gezegd zo gedaan.

Ik vindt het heel leuk geworden en ik denk dat ik ook nog iets ga doen met gedroogde bloemetjes tussen de glazen/ plastic raampjes.

 

Ik heb er nog heeeeel veel, dus mocht je het ook eens willen proberen, tegen verzendkosten stuur ik ze wel op.

donderdag 8 augustus 2024

JUNK JOURNAL NR. 21

 

 

Deze keer maak ik enveloppen in diverse maten. Op een heel simpele manier. Je hebt alleen een velletje papier  en evt. een schaar om dat kleiner te knippen nodig en lijm.

woensdag 7 augustus 2024

SPELEN MET HENNIE




Hennie



speelkaarten





Hennie is nog steeds met vogels bezig, het gaat een hele map met mapjes met vogels worden.

Ik heb maar wat aangerommeld, een paar tags bewerkt zodat het mapjes worden waar weer iets ingestoken kan worden, 2 mapjes met inhoud en een paar speelkaarten tot kleine mapjes gemaakt. Ik moet nog wel lintjes maken aan de 2 mapjes om ze te sluiten. en de laatste tag met de lezende dame zoekt nog inhoud.

donderdag 1 augustus 2024

JUNK JOURNAL FILMJE NR. 20

  


 

 

 

 

 

Deze keer een klein mapje gemaakt van 2 speelkaarten en een restje papier Het mapje heeft 2 vakjes voor kleine embellishments