woensdag 9 mei 2018

SPELEN


Ik zag vandaag een filmpje over koord maken van restjes stof. En omdat ik heeeeel veeeeel restjes stof heb heb ik het eens uitgeprobeerd. Het is iets dat je voor de tv kunt doen zoals ze zegt, want je hoeft niet te kijken wat je doet. Ik heb op die manier een koord gemaakt, maar ik vond het niet prettig om te doen. Mijn handen gingen pijn doen.
Maar op een andere manier heb ik toch een heel lang koord gemaakt.
Ik heb een aantal smalle stroken stof aan elkaar geknoopt (aan elkaar naaien kan natuurlijk ook). Vastgemaakt aan de deeghaak van mijn mixer en aan de schutting die het verst weg ligt van de keukendeur zodat ik zoveel mogelijk lengte kon maken. En vervolgens de mixer aangezet zodat de strook tot een koord in elkaar draait. Vervolgens heb ik de naaimachine op een brede zigzagsteek gezet en heb het koord losjes gezigzagd en op die manier ook nog eens oud garen opgemaakt. En dat resultaat is veel dunner dan het handgemaakte koord en dat is ook prettiger.
Op onderstaande foto's zie je de resultaten. Het kleine stuk is het handwerk, waarbij tot mijn verbazing de ene strook eerder op was dan de andere terwijl ze even lang waren.



3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een leuk idee, ga het eens proberen, met afsnijdstrookjes die ik eens kreeg , een volle doos! En heel knap om het met de mixer te doen!

Marlien zei

Ik denk dat het ongelijk eindigen van twee gelijke stroken dezelfde oorzaak heeft als de twee ongelijke eindjes splitzij waar je met borduren altijd mee eindigd.

Beth zei

Looks like you had fun.