zaterdag 5 mei 2018

ER WORDT STEEDS MINDER GEBLOGD

Ik volg al een paar jaar de meeste blogs via Bloglovin, maar ik merkte dat dat een beetje in het slop raakte. Vooral ook omdat het er veel te veel waren, dat was niet meer bij te houden.
Dus heb ik alle bloggers die vooral met journals en papieren mixed media bezig zijn verwijderd en wilde ik de textielbloggers maar weer terug op mijn blog zetten.
Zo volgde ik vroeger iedereen, ik klikte ze gewoon aan op mijn eigen blog. En van het ene blog kwam ik op het andere via hun links. Maar nu kwam ik er dus achter dat veel van de blogs die ik dacht te volgen al 2 jaar of langer niet meer hadden gepost.
Kennelijk zijn ze overgestapt of Facebook of gewoon geen zin meer. Dus die heb ik verder maar gelaten.
Ik laat nu  de kookbloggers en dergelijke maar op Bloglovin en ga  textielbloggers die nog regelmatig bloggen weer volgen via mijn eigen linken. Het handige daarvan is dat ik ze ingesteld heb op datum, dus de nieuwste staat altijd bovenaan. En onderaan hangen degenen die al heel lang niet gepost hebben. En de zeldzame  bloggers  zie ik dan wel als ze op facebook aangekondigd worden.

Hoewel ik ook op Facebook ben merk ik dat ik daar steeds minder zie. Pagina's die ik ooit geliked heb zie ik nooit meer iets van. Kennelijk vindt Facebook dat die niet interessant voor mij zijn. Dus bloggen blijft voor mij toch een beter medium om zichtbaar te zijn. Want zoals ik anderen niet zie zien zij mijn pagina dus ook niet meer. Tenzij ze regelmatig een reactie op mijn posten plaatsen. Dat is voor Facebook een reden om het contact in stand te houden.

5 opmerkingen:

Beth zei

My taste changes and some old blogs go and new ones come along. A good "clean out" is always a good idea.

Hannie de Beer zei

Ook voor mij is bloggen nog het meest interessant! En nog steeds ben ik niet van plan op Facebook te gaan! Dus hoop ik dat er weer wat bloggers actief worden?

Marlien zei

Ik krijg elk bericht van jou in tigvoud te zien.
Hier, op je profiel, op je pagina, bij textielvriendinnen.
Ik vraag me echt af waarom dit je zo bezig blijft houden?

Marja. zei

jouw activiteiten bekijk ik graag, vandaar dat je ook op mijn blog sta, je kunt niet alles van iedereen volgen, gelukkig maar dat je daarin zelf de keuze hebt.

Gus en Juul zei

Ik herken me helemaal in je relaas. Ik blog zelf ook niet meer. Ik vind het vaak een vervelende onderbreking om foto's te maken terwijl ik druk bezig ben en verfhanden heb. Daar komt bij dat ik vaak denk: "Ach wat heeft een ander eraan? Er zijn er zoveel beter dan ik." Een goede blog moet in mijn ogen informatief zijn en precies vertellen wat je doet. Alleen plaatjes laten zien van het eindresultaat is niet genoeg.Een voorbeeld van zo'n goed blog is dat van Els Mommers.