woensdag 18 mei 2016

SPELEN MET HENNIEDeze keer hebben we de punchmachine er weer eens bij gepakt. We punchen beiden zelden eigenlijk en dat is toch een beetje jammer. Dus vandaag gaan we eens kijken wat je allemaal kunt punchen. Dat je wol en organza kunt punchen is natuurlijk bekend, maar kun je ook papier punchen b.v.?
Ja dus!
 We hebben proefjes gemaakt met allerlei materialen, het een lukte beter dan het ander. Helemaal bovenaan de lap waar Hennie mee begon. Het is een wolvlies dat we een vorige keer hebben gemaakt. Daarna een foto van het eindresultaat en dan 2 detailfoto's. De laatste foto is van organza over papier waarna de organza weer een beetje weggebrand is. Dat geeft een mooi resultaat.  Op de op een na laatste foto zie je links een stukje servet dat met behulp van een beetje wol is vastgepunched.

Hieronder mijn proefjes.
Ik heb eerst op een vlies van vlas gepunched (onderste strook)en dan kun je eigenlijk alleen met behulp van een beetje wol dingen vastzetten. Je kunt wel op het vlies punchen, maar het vlies zelf reageerd niet op het punchen dus blijven dingen die zelf ook niet reageren zoals b.v. bonbonpapiertjes, delipaper, Tyvek e.d. niet vastzitten. Maar leg je er een klein plukje vol op dan gaat het prima.
Daarna gepunched op een strook commercieel vilt en dan kun je ook dingen als Tyvek, papier en plastic vastpunchen. Als je tenminste het vilt aan de bovenkant legt. Andersom werkt het niet. Het vilt moet dus echt door het andere materiaal heen geduwd worden.

Dit was de basis van de onderste strook
Het mooiste resultaat kreeg ik met een stuk keukenrol dat ik gebruikt had om de gelatineplaat schoon te maken en dat dus vol verf zat.
Dat heb ik gebruikt om een boekomslag te maken.

De bovenste foto is de omslag voor ik begon. Wolvlies waarin stukjes "net" waren geplakt. Vervolgens heb ik het met de stukken keukenrol en stukjes plakband waarop ik gelliprints had gemaakt vol gelegd en daarover een heeeel dun laagje wol. En dan punchen. Ik ben heel tevreden over het resultaat.

halverwege

af

Voorkant. Het strookje is Tyvek en de goudachtige stukjes zijn plakband.

2 opmerkingen:

Janny de Roo zei

met kleine plukjes wol kun je eigenlijk alles wel vastzetten.leuke resultaten hebben jullie weer gehaald.

Beth zei

Boy that looks like fun. Wish I could have joined in