vrijdag 13 januari 2012

NIEUW FLAGBOOK

buitenkant

Het derde flagbook was net op tijd af. Om 10.30 zette ik mijn handtekening eronder en om 10.40 kwamen de eerste collega's om me te halen voor de expositie.
We hebben veel werk meegenomen. Ik ben benieuwd of het allemaal kan staan/hangen.
de binnenkant

voorkant
Een paar van de pagina's hieronder.Op de ene rij pagina's staat het gedicht van Frank Eerhart over de zee die ebt, en de bovenste rij zijn frutseltjes gemaakt met wateroplosbaar vlies. De achtergronden zijn met gelatineprint gemaakt.
De omslag met sterk verdunde verf en daaroverheen plasticfolie totdat het droog is.
Hieronder ook nog een paar foto's van het inrichten van de galerie in Warmond.


8 opmerkingen:

meta zei

Heel prachtig, Joke!

Hannie zei

Geweldig werk Joke! Succes met de tentoonstelling!

Janny de Roo zei

Dat ziet er echt heel mooi uit Joke. Succes ermee !!

Nienke zei

Dit is echt jouw kracht, prachtig!

Dea zei

O, wat is dit moii, Joke!

Marrie-jette zei

Ik vind je boekjes echt prachtig!Wat ik me afvraag....Waarom maak je ze,met welk doel en wat doe je er mee?
Ik wil dat aan een aantal mensen vragen omdat ik zelf een soort van drang of zelfs dwang voel om dingen te maken die geen nut hebben maar gewoon mooi of leuk zijn om te maken.

joke zei

Het enige doel dat de boekjes hebben is schoonheid en het bevredigen van mijn behoefte om mooie dingen te maken. De dingen die ik maak zijn meestal "nutteloos" in de zin van je kunt ze nergens voor gebruiken. Ze zijn alleen maar mooi (als het goed is). En doordat ik ook een voortdurende behoefte heb om steeds andere dingen te maken varieert hetgeen ik maak nogal. Ik zou nooit "alleen maar" quilts of schilderijen o.i.d. kunnen maken, dat zou vervelen.
Kortom, het is gewoon therapeutisch volgens mijn jongste dochter.
Bijkomend doel is wel het verwerven van een inkomen. De dingen die ik maak zijn bedoeld voor de verkoop. Maar dat is een doel waar ik niet zo'n talent voor heb ;-).

Christina Fokkema zei

Dit is ook weer een plaatje.

Je bent maar druk met tentoonstellen. Ook nog naar de smederij. Gelukkig ligt jouw productie erg hoog dus is er overal genoeg te zien.