maandag 24 augustus 2020

TERUG VAN EEN MIDWEEK HAWAR


Resultaat van giettechniek

resultaat van giettechniek

resultaat van giettechniek

Puffpaint


Afgelopen week heb ik bij Hawar een midweekcursus gedaan met Eke Krug.  Stof verven, bewerken en verwerken. Het verwerken heb ik achterwege gelaten, daar ben ik niet zo goed in tijdens workshops. Dat komt later wel.

Ik kwam thuis met een hele grote stapel lappen die ik met ijzer, thee, de gelliplate, de harde plaat en paintsticks had gemaakt.

De mooiste (tenminste ik vind het de mooiste) zie je op de foto's.

Het was een leuke week waarin ik vooral heb geleerd technieken te combineren. En ook de theorie achter sommige technieken.

Ik had b.v. wel geverfd met thee en met roest en ik had al eens gemerkt dat en combinatie van die twee een mooie grijze kleur kon geven. Maar nu weet ik dat beginnen met thee grijs oplevert en beginnen met roestwater een donkerdere kleur.

Ook heb ik de paintsticks die ik al jaren heb nu eens gebruikt. Al zie je dat niet op de foto's, want dat werden niet de mooiste lappen. Maar wel een ontdekking dat je op lappen die veel te donker waren geworden en waar ik dacht niets meer mee te kunnen met paintsticks dus dekkend lichte kleuren er overheen kunt zetten.


De bovenste vier nogal blauwe foto's zijn veel te blauw. De achtergrond is wit.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Geweldig zo'n midweek!
Ik ken de technieken wel, maar om het nu weer te zien is echt leuk!

Beth zei

How much fun is that! Looks like you had a great time.

Janny de Roo zei

Een zeer geslaagde week dus !