woensdag 24 oktober 2018

SPELEN MET HENNIE

Hennie pagina in wording

HennieJoke omslag voor een romantisch/nostalgisch boek
We zijn nog steeds art journal pagina's van textiel aan het maken. Voor vandaag heb ik gekozen om iets heel anders te doen. Tot dusver werkte ik op basis van zelf geverfde lappen, vandaag heb ik gekozen voor een een naturel lapje waarvan ik  voor mijn dochter ooit babykleertjes heb gemaakt en een knalrood commercieel stofje.
Beide dus ver buiten mijn comfortzone.

Ik begon met het naturel lapje. Ooit had ik op een beurs lapjes gekocht met een romantisch/nostalgische print. Dat vond ik hier wel bij passen. Een stukje kaasdoek eronder en een mooi bloemig bandje er omheen genaaid om af te werken en ja hoor, te strak. Het geheel ging bol staan.Dat heb ik opgelost door te besluiten dat dit dan maar een omslag moest worden en ik heb de achterkant een flinke in knip gegeven waardoor ik de holle ruimte op kon vullen met fiberfil. Nu staat het gevuld bol zeg maar.
Eronder zit een restje van met wateroplosbaar vlies gemaakte stof en een metalen plaatje met tekst.
Het rode stofje was net iets te breed en de strook die ik er af moest knippen heb ik er weer aangenaaid zodat het een omslag werd. Van een van de boekjes die ik ooit voor Doezz maakte had ik nog een rood hart van karton over. Ook had ik nog een los hoofdje voor een artdoll. Dat heb ik op het hart geplakt en in de omslag geschoven. Verder heb ik ooit na een oproep in de krant zakken vol breigarens gekregen en daar zaten ook wat mooi gebreide stukjes tussen. Een van die stukjes heb ik op de bladzijde genaaid, met daarop een houten hartje dat ik ooit hangend aan een verjaardagscadeautje van Hennie kreeg.
Daaronder een zakje waar nog iets in moet, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. En een zelfgemaakt bandje langs de kant.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Jullie zijn echt goed bezig! Wat een mooie pagina's!

Marlien zei

Mooi!