woensdag 28 september 2016

SPELEN MET HENNIE

Aan het einde van een dag samen spelen spreken we altijd af wat we de volgende keer gaan doen. En de laatste keer besloten we n.a.v. bovenstaand artikel in de Cloth Paper Scissors een scrap doll te gaan maken.
Het blad was van mij, dus Hennie kon in de tussenliggende tijd niet naar het artikel kijken en ik was hem kwijt, dus ik kon ook niet kijken wat het nu precies moest worden.
Met als gevolg dat Hennie de afbeelding van de linkerpagina had onthouden en zich ingesteld had op het maken van vogeltjes en ik de rechterpagina en onthouden dat we een artdoll gingen maken die in het artikel weliswaar een vogelkop had, maar dat is niet noodzakelijk toch?
Twee heel verschillende resultaten dus vandaag.
1 koning en drie potentiële kerstengelen


Vanochtend schoot me ineens te binnen dat ik een jaar of 10 geleden ooit kerstfiguurtjes had gemaakt gevuld met zand. Als ik die nu eens als basis ging gebruiken, dat had ik een begin en het schoonde gelijk met levensgrote bak met onafgemaakte werkjes weer een beetje op. De 2 meest rechtse figuren zijn vandaag gebruikt en onherkenbaar geworden.

Hieronder de eindresultaten van vandaag.
Hennie's vogeltjes
 Hennie heeft 2 'platte' vogeltjes gemaakt. Het bovenste is een lapje stof met daarop een stempel van een vogel, waarvan de lijnen met de naaimachine zijn gestikt. Die daaronder was een stofje met daarop  2 vogeltjes. Rechts zijn 2 vogeltje die van restjes in elkaar gezet zijn.
Mijn getransformeerde kerstengel
En nog een getransformeerde kerstengel in wording.
Ik heb hoofdjes van klei op de koppen geplakt en allerlei rest lapjes gebruikt om het lijf te bekleden. De bovenste is als laatste geborduurd en van stukjes Tyvek voorzien. De onderste is nog niet af.

3 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Engelen kan ik er (nog) niet van maken, maar jullie hebben vast weer een leuke tijd gehad samen.....

Beth zei

I actually like the crows better but I LOVE crows anyway. Looks like a fun day.

Jo Huijsman zei

Lekker creatief bezig en heerlijk om iets uit de bak te gebruiken. Ruimt zo lekker op.