woensdag 16 november 2016

SPELEN MET HENNIE

Hennie

Joke

Joke
We hadden vorige keer bedacht om tasjes te gaan maken, Pinterest afgezocht voor een leuk modelletje en nu dus aan de slag.
Hennie had gekozen voor een tasje met coupenaden. Een ingewikkeld modelletje. Je kunt het op de foto niet zien, maar het is gevoerd met een rood/wit stippeltjes stofje. Het is ongeveer zo groot als een A5je.
Het model van mijn tasje is niet zo goed te zien, maar het is een soort pyramidevorm, maar dat met 3 hoeken. Omdat ik er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in had en omdat ik een stevig stofje zocht (want ik had geen zin in verstevigen) heb ik gekozen voor een ribfluweel. Nu het tasje af is ziet dat er wel erg saai uit.
Ook mijn tasje is wel gevoerd, met een gelliprint lapje.
Geen idee nog waar we de tasjes voor kunnen gebruiken, want ze zijn beiden vrij klein, maar er komt vast wel iets.
Al heel vaak had ik op internet een doosje voorbij zien komen wat me wel erg aansprak. Lang gezocht naar een patroon, nooit gevonden. En nu ik tijd over had maar eens geprobeerd om het zelf te tekenen. Dat is aardig gelukt.
Het kleinste doosje is gemaakt van een vlies dat ik ooit maakte van vlas en synthetisch spul. Het is erg heel klein. Het grote doosje is gemaakt van een lap fabric papier die ik nog had liggen.
Ik vind het wel een heel mooi doosje geworden. Ik zal het ook nog eens proberen van stof te maken. Als dat goed gaat is het wel een leuke manier om restjes stof op te maken.

Volgende keer gaan we weer een journaalpagina maken, met als thema muziek.
Wil je meedoen? Stuur dan een foto op van je werk.


Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken. Ik zou het erg leuk vinden als je ook de moeite neemt om te reageren.
Fijne dag!
Joke

.

4 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Jullie hebben weer lekker gespeeld.

Maya zei

Het zijn mooie tasjes geworden! Zocht je voor jouw doosje toevallig het patroon wat in dit gratis boekje van Quilting Daily staat? http://www.quiltingdaily.com/Small-Free-Quilting-Projects
Dit is een doosje wat ik in het verleden regelmatig gemaakt heb, heel leuk als presentje!

Marja. zei

leuk! , zijn van die grappige hebbedingetjes!

Beth zei

I love them all. I am very fond of the triangle bag and I have made many. Hennie purse is sweet the the folding bag in the middle is brilliant. I just love them. Thanks for telling how the fabric was made.