woensdag 24 augustus 2016

SPELEN MET HENNIE

Hennie

boekomslagen

diverse probeersels

verhard schaaltje
Deze keer wilden we eens textielverharder uitproberen. We hadden beiden een emmer staan maar er nooit iets mee gedaan (dat komt vast veel mensen bekend voor ;-).
Nu zijn we beiden niet van de geijkte textielverharder objecten, maar wat dan?
Omdat we komend najaar met Steekplus bij de Osseberg exposeren met boeken zou het handig zijn als ik de komende tijd wat nieuwe boeken maak, want de boeken die ik heb hebben daar 2 jaar geleden al gelegen (wat vliegt de tijd!) Dus een boekomslag was wel een leuke optie. Een paar hangers voor aan een spang zijn ook nooit weg.
Dus karton op maat geknipt en in eerste instantie een beetje zaagsel door de textielverharder geroerd en dat op het karton aangebracht. Daar werd ik niet echt enthousiast van.
Op het volgende kartonnetje een vrouwenhoofd gelijmd en daaromheen stof gedrapeerd. Dat is al beter. Maar de stof wordt dus wel veel donkerder door de textielverharder. Vervolgens een paar hangers gemaakt. In eerste instantie met gekleurde stof, maar toen bedacht ik dat ik het beter achteraf kon verven en ben verder gegaan met witte katoen. Nog een paar kralen en toen nog maar een los vrouwenhoofd, gordijnringen op 2 manieren en organza geprobeerd, dat laatste was niet echt een succes, dus dat heb ik uiteindelijk opgerold en vastgespeld.
Ook had ik nog een paar schaaltjes staan die we bij een eerdere speeldag hadden gemaakt met wol en behanglijm en daarvan heb ik er 1 verhard.

Hennie wilde in 1e instantie gewoon even het materiaal uitproberen en dan een paar insecten maken.
Op een klein canvasje heeft ze verschillende stoffen aangebracht met wat zilverkleurige kralen en takjes. Dat was wel een leuke achtergrond, maar ze miste een centraal punt.
Dus heeft ze een van mijn hoofdjes gebruikt. Ze heeft ook een paar hangers gemaakt, een luciferdoosje bekleed en een paar vlinders gemaakt. Die vlinders vielen ook niet mee. Waarschijnlijk gaat het beter als je het in etappes doet. Eerst het lijfje laten drogen en dan vleugels maken.

Na afloop waren we het erover eens dat niet niet echt onze lievelingstechniek gaat worden. Vieze plakzooi eigenlijk, kort samengevat ;-)
Misschien als de resultaten uiteindelijk erg leuk worden dat ik het nog eens ga doen, maar de activiteit an sich vind ik niet echt een leuke. Misschien moet ik een volgende keer proberen gereedschappen te gebruiken voor het plooien en vormen zodat ik er niet met mijn vingers in hoef. Ik kan tot mijn ellebogen onder de verf zitten (en soms ook op mijn neus en/of voorhoofd) en daar geen enkel probleem mee hebben, maar deze plakzooi vind ik echt heel vervelend.Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken. Ik zou het erg leuk vinden als je ook de moeite neemt om te reageren.
Fijne dag!
Joke


2 opmerkingen:

Beth zei

Very Interesting. I also have a container of hardener and I haven't opened mine either (smile). I always say, "one day"

els zei

Hetzelfde hier. Heb laatst een potje textielverharder gekocht en er verder niks mee gedaan. Toch als ik jullie proefjes zie .......... wie weet ga ik er binnenkort toch eens mee aan de slag, maar je hebt gelijk als het zo'n kliederzooi wordt ben ik er ook niet dol op.