woensdag 9 december 2015

Spelen met Hennie

Hennie puff paint en modeling paste

Hennie links puff paint en moddeling pasteop Lutradur en weggesmolten en rechts uitgeknipte figuren onder tissue paper

Hennie moddeling paste en uitgeknipte figuren onder tissue paper

Joke 3 x moddeling paste en een verfvlek ;-)

Joke moddeling paste op Lutradur en weggesmolten

Joke puff paint op papier

Joke uitgeknipt karton op papier en onder tissue paper op 3 verschillende manieren
Aangezien ik nog steeds het boek van Maggie Grey niet heb gevonden gaan we nog verder in het boek van Linda Monck. Deze keer haken we aan bij haar 'Raising the surface with cut-outs'.
We hebben op verschillende manieren  het oppervlak laten 'rijzen'.
Het mooiste resultaat kregen we met moddeling paste die we met een sjabloon aan brachten op Lutradur en vervolgens de Lutradur wegbranden met de heatgun.
Moddeling past op papier geeft ook een leuk effect. De puff paint is eigenlijk alleen leuk als je hem van te voren kleurt, want achteraf neemt hij geen kleur meer aan. Ik heb een poosje geleden bij Mijn-Eigen een flesje puffpaint met een dun tuitje gekocht, zodat je ermee kunt tekenen en lijntjes trekken, maar dit kun je dus niet tevoren kleuren en de structuur is ook anders dan de pot, veel gladder. Ik zou dit alleen gebruiken om structuurlijnen te maken waar ik vervolgens b.v. tissue paper over plak, zodat ik dan kleur aan kan brengen. Daar zijn we gisteren niet aan toegekomen.

Is er iemand die weet waar Lutradur trouwens oorspronkelijk voor bedoeld is? Als ik dat weet kan ik misschien een adres vinden om er goedkoper aan te kopen, want ik vind het behoorlijk duur voor iets dat je vervolgens weg wegsmelt ;-) Of als iemand zo'n adres heeft hoor ik het graag. Ik zou er graag meer mee doen, maar de kosten houden me tegen.

6 opmerkingen:

Janny de Roo zei

volgens mij wordt het gemaakt als underlayment voor tapijt......http://www.freudenberg-nw.com/en/solutions/Pages/Broadloom---Carpet-Backing.aspx

Marlien zei

Lutrador ken ik nog niet.

Mooie resultaten hoor.

Ik heb pufpaint dat je wel achteraf beschilderen kunt.

Beth zei

This looks like fun.

Hannie de Beer zei

Interessante proefjes! De puffpasta kun je achteraf heel goed verven met Stewart Gill verf , doe ik regelmatig ook met de pasta uit het flesje, wordt echt prachtig!

Hannie de Beer zei

Ik heb nog een Engelstalige beschrijving over lutrador, zal ik je sturen, moet ik nog even opzoeken....

Hélène Derkx zei

ik gebruik regelmatig hoezen die gebruikt worden om in de winter rozenboompjes of andere kwetsbare planten af te dekken, te koop bij de welkoop , in het zuiden heten deze winkels:'' de boerenbond'',je kunt deze verven en met de hittefohn bewerken , ze zijn te koop voor grote of kleine planten ,ze zitten verpakt in plastic hoezen en ze zijn wit probeer maar eens success