dinsdag 22 september 2015

Werkstuk Crone af!

De Crone
In deze post vertelde ik dat ik eindelijk weer iets had opgepakt. De fabric paper achtergrond die ik had gemaakt werd een werkstuk.
Dat werkstuk is nu af!

Het is lang geleden dat ik zo snel iets heb afgemaakt. Ik mijn atelier ligt een heel groot krat met een kop erop met allemaal werk in uitvoering. Op een of andere manier blijf ik steeds steken en komt er al een half jaar weinig afgemaakt werk uit mijn handen. Maar deze keer is het gelukt. Ik wilde eigenlijk graag veel borduren, maar de achtergrond was al zo gestructureerd dat er weinig aan toe te voegen viel. Ik heb een klein beetje Franse knoopjes geborduurd en 2 stukjes met Lazy Daisy. In de Laizy Daisy steken heb ik kralen vastgenaaid voor een beetje bling bling. Sommige van de koorden die onder het papier zitten heb ik "gecouched".
De Godin is een strook geroest verbandgaas met een gipsen hoofdje. De tak aan haar voeten is van modeling paste, de maan van foam, de cirkels zijn festonneerde gordijnringen, de kraal onderaan het werk en de roos waarmee hij vastzit van Tyvek. Als achtergrond heb ik een oude kastplank gebruikt (een tip van Janny). Met 4 mooie koperen meubelbekledingsspijkers zit ze op de hoeken vast.

Het werk heeft ook al een titel:  Crone
Crone is het Engelse woord voor wijze oude vrouw (in het Nederlands kennen we daarvoor geen woord, wat zegt dat over ons?)

Het gebeurt niet vaak dat ik echt tevreden ben over mijn werk, maar deze keer wel.
Het zijn absoluut niet mijn kleuren, maar kennelijk is dat aan het veranderen. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat ik verschillende fases door moet en dat ik uiteindelijk genoeg rust vind om helemaal wit te gaan werken, maar dat is denk ik nog heel ver weg ;-).

Het fotograferen van het werk was lastig. Het is niet echt stralend weer en als het dan ook nog donker werk is zoals nu is het binnen niet te doen. Dus ben ik toch maar weer naar buiten gegaan om het werk op  mijn verweerde schuurmuur te hangen. Deze keer heb ik er aan gedacht om het ook weer mee naar binnen te nemen ;-). Mijn Bleu Silence heeft er toen niet onder geleden, maar dit werk is denk ik niet zo vochtbestendig dat het een paar weken  buiten kan hangen.

Nu de gang er toch in zit ga ik maar eens proberen om nog meer werkstukken af te maken.
Hieronder nog wat detailfoto's.6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Schitterend Joke! Blij dat je de draad weer hebt opgepakt. De ondergrond past er uitstekend bij, benaderd een beet je de boomschors die ik suggereerde?
Heel goed zo.

Anna Lemsma zei

heel erg mooi Joke!

Jo Huijsman zei

Ziet er prachtig uit en helemaal je stijl denk ik. Knap!

Janny de Roo zei

ziet er mooi uit op de plank.

Marlien zei

Mooi.

Noemen wij dat niet oermoeder?

Beth zei

Wonderful color (as usual) and texture.