zondag 19 april 2015

Spelen

omslag Hennie

omslag Joke
Ik had het deze week zo druk dat het me niet eens is gelukt op mijn blog te schrijven, dus ik heb wat in te halen. Hennie kwam deze week weer "spelen" en deze keer speelden we met de soldeerbout. In het boek van Margareth Beal dat ik van het Quiltersgilde had geleend stond een prachtige boekomslag gemaakt van vilt met een laag Gesso erover en vervolgens bewerkt met de soldeerbout. Dat zouden we gaan doen. Helaas is het Kuninvilt dat je daar voor nodig hebt alleen te krijgen bij Zijdelings en dus moesten we het doen met de paar kleurtjes die ik in huis had. Hennie koos lila en ik had turquoise. Zwart of heel donkerbruin had ik in dit geval mooier gevonden, maar goed, het is ook altijd maar een probeersel. Gelukkig had ik de avond ervoor al een laag Gesso op het vilt gesmeerd, want 1 laag bleek bij lange na niet dekkend. Nu kon ik er 's morgens vroeg nog een overheen doen. Het is heel leuk om te doen. We hebben niet alleen met de soldeerbout gedecoreerd maar ook geborduurd. En omdat het wel een erg dikke laag is om je naald door te steken hebben we de benodigde gaatjes maar 'voorgeprikt' met de soldeerbout zodat de naald er moeiteloos doorheen ging ;-). Ik ben nog niet klaar, er moet nog meer geborduurd worden, maar ik heb gewoon geen tijd.

Verder kwam er niet alleen bij mij een vriendin spelen, ook Does kreeg een vriendje op bezoek. Bij onze ochtendwandeling in het park komen we soms Swiffer tegen,  een schapendoesvent. Ze kunnen heel goed met elkaar opschieten en Swiffer is vorig jaar ook al een paar dagen komen spelen en dat was hartstikke leuk. Dus toen we elkaar woensdagochtend weer tegenkwamen hebben we een 'speelafspraak' gemaakt voor het stel. En gespeeld hebben ze! Het is heel leuk om te zien. Anders dan de meeste honden die vooral hard rennen doen schapendoezen aan een soort 'vrij worstelen' met elkaar.
Op het filmpje hieronder kun je ze even bezig zien.

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Wat leuk deze omslag. Gebruik je hiervoor dat dikke vilt, of gewone kwaliteit. Ik kocht de dikke laatst op de markt hier.