woensdag 9 november 2016

SPELEN MET HENNIE

Hennie

Joke

Joke

Joke

Zoals ik 4 weken geleden al aankondigde was het thema voor de journaalpagina's van vandaag "veren".
Ik had toen ook gevraagd of anderen mee wilden doen met dit thema en een foto van hun werk met veren op wilden sturen.
Dat is niet echt gelukt.
Ik heb 1 foto gekregen en dat was niet van een "echte" journaalmaker, maar van een textielkunstenares nota bene.
Dus heb ik nog niet heel veel te laten zien.
Hennie heeft de achtergrond met acrylverf geverfd. Ze heeft een sjabloon van een veer geknipt en die vorm na geknipt uit  eerder gemaakte gelliprints. Na het opplakken is ze er met pen en inkt nog in gaan tekenen, maar daar kreeg ze spijt van. De veren gingen nu meer op bladeren lijken.
In de rand heeft ze vervolgens met pen en inkt diverse malen geschreven: Dit zijn veren en geen bladeren. Doordat ze dat ook nog eens heeft gedaan met de bladzijde op z'n kop is de tekst onleesbaar geworden. Ook heeft ze in de rand een paar plekken embossingpoeder aangebracht.

Ik ben bij alle drie begonnen met een gelatineprint met veren. De eerste 2 direct op de bladzijden, de laatste was een gelatineprint die ik al had en heb ingeplakt.
Bij de eerste heb ik ook de veren uit gelliprints geknipt en met van dat dikke plakband dat kaartenmakers gebruiken voor 3D kaarten op de pagina geplakt en bij de 2e zit een echte pauwenveer opgeplakt. Daar ging ik wel ernstig mee de mist in. Om de veer in zijn geheel goed vast te plakken had ik de hele bladzijde met houtlijm ingesmeerd. Om al die losse "draadjes" goed vast te plakken dacht ik het geheel met plastic goed aan te duwen, in de veronderstelling dat houtlijm niet aan plastic zou plakken. Maar niet alleen de houtlijm plakte aan het plastic vast, zelfs het papier dat week geworden was door de lijm ging mee, zodat ik ineens een aantal witte plekken had verspreid over de pagina. Dus werd het nog een hele klus om de pagina weer te fatsoeneren.
Bij beide pagina's heb ik een rand gestempeld en bij de 1e nog wat acrylinkt vanaf de bovenkant laten lopen.
De derde pagina heeft een rand van een papieren handdoekje dat ooit was meegegaan in een sneeuwverfbad en daarop een echte veer die beschilderd is. De tekst komt uit de printer en is met Panpastel groen gemaakt. Het uitgescheurde papier is op een ander velletje geplakt dat roze met paars was beschilderd en ook dat is uitgescheurd. Samen op de pagina geplakt.
Hieronder zie je nog een begin van een volgende pagina van Hennie waar de met kroontjespen en inkt is begonnen een veer te tekenen.

En dan de inzendingen!
Dat was er dus maar 1. 
Hélène Derkx stuurde onderstaande prachtige schets van stikwerk.
http://www.tuinvanroelenhelene.nl/galerie-hlne/

Het thema voor over 4 weken is "MUZIEK"

6 opmerkingen:

Marlien zei

Ik ben het weer eens totaal vergeten.

Beth zei

The translation on this was bad. They called the feathers, springs. I do very much like the thread stitched woman

Janny de Roo zei

Ik heb de oproep niet gelezen....ja Facebook he..we hebben het er al vaker over gehad....maar geen excuus natuurlijk ! Ik vind jullie kleurgebruik ook erg mooi en of die veren van Hennie nu op bladeren zijn lijken maakt eigenlijk niet zoveel uit (voor mij dan ). De pauwenveer van jou is toch wel mijn favoriet geworden.

Hannie de Beer zei

Jullie veren zijn weer prachtig ook de inzending van Helene , Wat het opplakken van iets dergelijks als veren of gaas betreft, heb goede ervaring met het volgende.. Op een glad papier wat textiellijm , ( bv pronty, heb ik heel goede resultaten mee.) uitsmeren daar de veer of gaas doorhalen en op je pagina plakken .

Christel Sins-Camp zei

Wat zijn jullie lekker bezig geweest. Misschien kan ik ergens een gaatje vinden om met jullie mee te doen. En de inzending van Hélène is prachtig!

Hélène Derkx zei

prachtige resultaten hebben jullie voor de veren, ik heb het denk ik niet goed begrepen ,ik dacht dat ik me moest laten inspireren door ''veren'', in mijn beleving horen veren bij de showbizz vandaar mijn diva in de veren