vrijdag 22 februari 2013

ZELFGEMAAKT STENCIL

Ik heb gisteren voor het eerst zelf een stencil gemaakt. Bij de kantoorboekhandel heb ik plastic gekocht dat eigenlijk bedoeld is voor die lichtkasten die de voorloper waren van de Powerpointpresentaties. Je kon op dat plastic printen en die tekst werd dan op een doek gepojecteerd. Dat zijn stevige plastic vellen.
Met de soldeerbout heb ik daaruit vormen "gesneden". Vandaag heb ik een proefdruk gemaakt en ik ben er zeer tevreden over.  Het stencil is niet zo gelikt als een gekochte, doordat het plastic weggesmolten wordt zitten er wat verdikte randjes langs de vormen, maar in het gebruik heb je daar geen last van. Ik ga er zeker meer maken.

7 opmerkingen:

Ineke zei

Ik heb ze ook wel eens uitgesneden met een speciaal mesje. Werkt echt goed.Ook voor sjablonen.

Hannie de Beer zei

Dit is zeker een leuke vondst . Heb hier ook nog van die plastic sheets liggen, maar het printen daarop lukt niet erg met mijn printer? Blijft te nat en pakt niet goed. Heb je een speciale laser printer?

Janine zei

Wat een leuk idee, ik gebruik ook zo'n soort vellen, ook, acetaat, en maak er sjablonen van, en dat het niet zo " gelikt" is hoe jij zo mooi zegt, daar houd ik juist van, vind het ruwere werk nu eenmaal mooier, super Joke, ben benieuwd naar de volgende , fijn weekend.

Johanna Faber zei

Dat ziet er schitterend uit
Fijn weekeinden groetjes Joke

Beth zei

clever!

christina zei

je hebt in ieder geval iets exclusiefs

Janny de Roo zei

Hoe kom je er weer op...?