woensdag 5 december 2018

SPELEN

Spelen was deze keer hard werken. Mijn oudste dochter verwacht deze maand haar eerste kindje en wilde graag dat ik een dekentje voor haar kinderwagen maakte. Nu ben ik niet zo van de praktische dingen. Maar een dekentje moest toch lukken dacht ik. Maar hoe?
Ik ben geen ervaren viltster, maar ik dacht dat een gevilt dekentje wel leuk zou zijn, dus aan het vilten geslagen. Nu ben ik erg lui, dus na het uitleggen van de wol heb ik alles eerst een beetje vast gevilt met de punchmachine en daarna nat gaan vilten met de bedoeling het verder in de wasmachine af te maken. Dat was geen succes, de bovenste laag wol wilde niet hechten en verschoof steeds.  Dus maar drogen en nog beter punchen en daarna gelijk in de wasmachine. Nu is het beter gelukt. Maar wel een beetje saai. Omdat ze een rieten wagen heeft vond ik dat mijn favoriete kleuren (paars en turquoise) geen optie waren, maar het geelbruin is wel erg saai, dus ik overweeg om de gekleurde draad  die jullie er nu los op zien liggen er nog op te punchen.
Wat denken jullie?

6 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Of een randje er omheen haken

Hannie de Beer zei

Nog iets meer draden misschien,of plukjes gekleurde wol erop punchen?
wel een goed idee zo'n dekentje!

Marlien zei

Gefeliciteerd!

Janny de Roo zei

hm...kweet niet, maar kan je ook geen goede raad geven...

Jo Huijsman zei

Mijn ervaring is, doorgaan met laagjes / draadjes tot dat je zelf helemaal tevreden bent.

Hélène Derkx zei

Ik zou jouw kleuren gebruiken , lekker fel en kleurrijk , dit is inderdaad wat saai leef je uit met blauw en rose en paars , vind het kindje vast leuk