woensdag 28 november 2018

SPELEN MET HENNIE

Hennie
We zijn nog steeds bezig met art journal pagina's. Eigenlijk kun je daar alle kanten mee uit en allerlei experimenten op toe passen.
Voorlopig heb ik ook nog een bak vol met experimenten die we ooit met SPELEN MET HENNIE hebben gedaan en daar graai ik ook nog wel eens in. Ergerlijk is dan soms dat ik geen idee meer heb hoe ik iets heb gedaan. Je zou dat eigenlijk bij moeten houden, want soms is het resultaat heel mooi, maar kan ik het dus niet herhalen omdat ik geen idee meer heb hoe ik het heb gedaan.
Bij de pagina's die ik deze keer heb gedaan is dat niet het geval.

Hennie heeft de gevilte vogeltjes van de vorige keer afgemaakt en op de pagina een boom gemaakt waar ze in kunnen zitten. En ik heb de pagina er onder gemaakt, van allerlei stofjes verschillende maten rondjes geknipt en die op elkaar genaaid tot een bloem links en rechts van allerlei restlapjes vakjes gemaakt waar iets in kan. De vakjes zijn nog niet allemaal gevuld, maar dat komt nog wel. En ernaast een reep stof genaaid met aan weerszijden een mooi draadje en een rij knopen er op. Heel simpel allemaal. Nadat Hennie naar huis was heb ik nog een paar oude experimenten op een lap genaaid. Links een lap synthetisch vilt met een laag Gesso erover die bewerkt is met een soldeerbout en geborduurd is. En rechts strookjes karton waaromheen krant is geplakt en die op een lapje stof waren genaaid met een rij kraaltjes ertussen.
De onderste 2 foto's zijn papieren artjournalpagina's die ik op stof heb genaaid. om ze ook in het boek te kunnen naaien.

In het verleden heb ik wel eens een hele papieren pagina in het boek genaaid en gemerkt dat het papier dan op de stiknaad uiteindelijk afscheurd, dus dat werkte niet goed. Omdat ik toch ook wat papieren pagina's in het boek wil los ik het zo op.

3 opmerkingen:

Beth zei

Those little birds are so colorful!! I know what you mean about forgetting how you did something. I am the worst at documenting techniques. I try to remember but forget!!

Marlien zei

Erg leuk.
Jouw eerste foto doet me sterk denken aan Ro Bruhn.
Heel anders dan ik van je gewend ben.

Hannie de Beer zei

Een goede tip om deze mooie pagina's eerst op stof te zetten!