woensdag 4 april 2018

EN NU EEN TEXTIELBOEKJE

het hele boekje

detail

Opgerold in het kistje

Het kistje
Na 3 boekjes van gelliprints nu een boekje van textiel. In juni mag ik exposeren tijdens het Groningse Quiltfestival en ik heb daar 4 tafels zo groot als een biljart tot mijn beschikking. Daar kunnen heel veel boekjes op. Dus dat wordt doorwerken ;-)
Dit boekje is weer een boekrol, maar nu op een grote garenklos. De ondergrond is van losse draden met wateroplosbaar vlies aan elkaar genaaid. Ik ben begonnen met het garen dat op de klos zat en daarop mooie draden met een vleugje groen.
Het boekje gaat nl. in een prachtig groen kistje. Ik ben altijd op zoek naar kleine kistjes bij rommelmarkten en brocantes om boekjes in te maken. In dit kistje paste perfect de garenklos.
Op de ondergrond nostalgische dames op stof geprint en op een kantbloem geplakt. Om de print geborduurd met rijgsteekjes en Franse knoopjes. Verder heb ik al mijn parelmoer knoopjes er op genaaid. Je sluit het boekje met een lus om een van de knoopjes.
Het geheel heet:" Nostalgisch". Garenklossen als deze zijn niet meer in gebruik. Ik heb hem geërfd van mijn schoonmoeder die coupeuse was met nog een aantal kleinere.
Dus de klos is al iets nostalgisch, parelmoer knoopjes ook en daar heb ik de dames bij gezocht.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Super, en echt nostalgie! Zal een prachtige expositie zijn!

Janny de Roo zei

en zo te zien past er nog wel een garenklosje in......Laat je al die bezoekers zelf aan je mooie boekjes "friemelen" of blijf je er continu bij....? Ik zou er bij blijven, want je weet niet hoe je het terug krijgt....

Jo Huijsman zei

O wat mooi, ik kom zeker kijken en je werk bewonderen.