zondag 25 maart 2018

VERJAARDAG


Deze keer niet over mijn werk, maar een privé bericht. Afgelopen week ben ik 60 geworden en mijn jongste dochter vond dat dat niet onopgemerkt voorbij mocht gaan en drong aan op een groter gevierde verjaardag dan normaal. Omdat ik daar helemaal geen idee voor had zei ik: regel dat dan maar!
En dat heeft ze gedaan.
's Morgens om 4 uur!!!!!!!!! liep mijn wekker af en om 5 uur stond ze voor de deur met haar vriend. Of we maar wilden instappen. Ik had geen idee wat er stond te gebeuren tot we in Breda voor een bedrijfspand stopten waarop stond : Ad Ballon Ballonvaarten.
Ze had Floor en mij aangemeld voor een ballonvaart in de vroege ochtend. Met een grote Landrover werden we naar Baarle Nassau gereden en daar werd de ballon uitgeladen. Er werd wel medewerking verwacht van de passagiers, dus sjouwden we de ballon het veld op en hielden hem vast terwijl hij vol geblazen werd.
Vervolgens de lucht in. Ik heb ernstig last van  hoogtevrees, maar het rare is dat je daar dan dus helemaal niets van merkt. We hebben een uur lang met de wind meegedreven en toen werd de landing ingezet. Natuurlijk moet dat even gemeld worden bij de boer wiens land het is, maar die lag nog lekker te slapen.
Even later kwam hij toch eens kijken.
Vervolgens moesten we weer hard aan het werk om de ballon in te pakken en alles weer in de kar te laden.
Na afloop kregen we een certificaat.
Het was een bijzondere ervaring. Het enige dat je hoorde in de lucht waren blaffende honden en die waren er eigenlijk constant. Mijn dochter en haar vriend die achter de volgwagen aanreden vertelden later dat die honden aansloegen vanwege de ballon. Dat konden zij vanaf de weg zien. We hebben nog even op 1 km hoogte in de wolken "gevaren" (Zo heet het. Niet vliegen, maar varen) en dat is ook wel bijzonder.

Bij thuiskomst zat de hele familie en vrienden te wachten en bleek dat de kinderen druk aan het bakken en regelen waren geweest en verscheen er een brunchbuffet op tafel.

Ik denk dat ik voorstel om elk jaar mijn verjaardag te laten regelen door mijn dochter. Het is wel heel ontspannend zo ;-).


6 opmerkingen:

Janny de Roo zei

je ziet er toch wel wat gespannen uit hoor op die foto.....maar fijn dat je er toch van hebt genoten.....! Psssst, er ontbreek een letter l bij htm(l) op facebook. Zo kan niemand jouw berichtje volgen op je blog

Eke zei

Hartstikke leuk Joke en een goed idee om het je dochter te laten regelen. Kennelijk weet ze goed hoe ze een verrassing moet voorbereiden. Op naar de volgende verjaardag!

Hannie de Beer zei

Een avontuurlijke tocht, een leuk idee van je dochter! Nog van harte proficiat!

Beth zei

Happy Birthday Joke. What a wonderful celebration.

Leny Huneman zei

Wat een mooie belevenis.

helene zei

Wat een leuke foto's nog van harte gefeliciteerd en nu op naar volgende 60