zondag 29 januari 2017

1YEAR OF STITCHES WEEK 4






Het elke dag borduren bevalt wel, maar die foto's! Eerst uploaden om er een datum op te zetten en met al die bijna dezelfde foto's raak ik steeds in de war. Je ziet ook bijna geen vorderingen.
Ik zou eigenlijk elke dag de foto van die dag van een datum moeten voorzien, maar ja met mijn verstrooide hoofd, vergeet ik dat denk ik ook meestal.

SPELEN MET HENNIE



Had ik de hele post geschreven, vergeet ik op publiceren te klikken. En daar kwam ik dus pas achter toen ik een volgende post wilde schrijven over !Year of Stitches.
Dus ook deze keer weer veel te laat. Maar nu dan toch.

Deze keer was het weer tijd voor een journaalpagina. Met als thema Valentijn.
Ik had absoluut geen inspiratie, dus het duurde lang voor ik een beetje op gang kwam en toen dacht ik ik gebruik deze pagina's maar om iets uit te proberen. Ik had al een paar keer gelezen over een gedeelte van je pagina afdekken met Heavy gel zodat je die stukken schoon kunt vegen als je eroverheen verft. Dat deed ik bij de 1e pagina. Eerst allerlei tinten roze opgebracht en wat rood en oranje. Toen hartjes geknipt uit een stuk plastic en met behulp van die sjablonen een laag Heavy gel aangebracht in hartvorm. Laten drogen (=heel lang fohnen) en daaroverheen witte verf. Toen wegpoetsen. En ja inderdaad de hartjes kwamen weer tevoorschijn, met alleen in de ribbels witte verf. Dat was wel een mooi resultaat. Maar dan.....? Ik koos voor de makkelijke oplossing. Een paar speelkaarten wit verven, bestempelen, langs de rand een beetje houtskool aanbrengen. De achtergrond was nog niet naar mijn zin en door het zwart op de speelkaarten bedacht ik om ook een zwarte rand om de harten aan te brengen en met een stencil wat zwarte verf.
De andere pagina was een heel ander verhaal. De achtergrond rood gemaakt en toen met een dun tuitje hartjes verf gespoten (dit deed ik voor ik verder aan de andere pagina ging) en jawel op een geven moment veeg ik met mijn vingers door de natte verf. (zie foto hieronder) Nog hersteld, maar vervolgens sleepte mijn mouw erdoor. Ik moet dat ook niet doen, doorwerken aan iets waar dikke natte verf opzit. Dat gaat altijd mis.

Met een fohn heb ik de verf nog wat droger geblazen en toen met een bankkaart alles afgeschrapt. En vervolgens met witte verf en een bankkaart eroverheen. Een stukje rood geverfd beschuitpapier, een hartje van papier-maché met daarop hartvormige  pailetten en een gouden engeltje en klaar.

Hennie heeft op een kleurige ondergrond hartjes geplakt van gelliprinten met daarop hartvormige stempels. Met moddelingpaste en een stencil heeft ze stippen en andere figuren aangebracht. Het figuurtje op de pagina is een uitknip popje met losse armen en benen. Love erop gestempeld.

Ook deze keer hebben Hélène en Hannie weer een foto opgestuurd  van een werkje.
Voor Hélène betekend Valentijn bloemen, dus maakte zij op een natte lap een tekening met aquarelpotlood
En Hannie stuurde foto's van een boekje dat ze ooit maakte. Als je op de foto klikt zie je meer foto's en het stukje op haar blog.
http://quilts-han.blogspot.nl/2013/07/alles-in-een-kleur-voor-doezzels.html

http://quilts-han.blogspot.nl/2013/07/alles-in-een-kleur-voor-doezzels.html

Het thema voor de volgende keer is VISSEN!
Die volgende keer is pas 8 maart, want over 4 weken gaan we een workshop bij de Rozevilterije doen.
Dus, als je voor 8 maart een foto instuurt publiceer ik die ook op mijn blog.

zondag 22 januari 2017

1 YEAR OF STITCHES WEEK 3







Week 3 alweer van het borduurproject. Tot dusver lukt het me aardig om elke dag iets te doen. Alleen 's morgens die foto maken schiet er af en toe nog bij in, vandaar dat sommige foto's erg blauw zijn. Die foto's zijn 's avonds bij kunstlicht gemaakt.
Het onderste vakje vul ik met Franse knoopjes, die herkent iedereen denk ik wel. Het bovenste vak zijn Sorbellosteken. Ooit geleerd uit een boek van Jan Beany en Jean Littlejohn.

Het idee is om een beetje vergelijkbare achtergrond te maken als bij mijn laatste werk. Maar hier dus met borduursteken en daar had ik structuur aangebracht in fabric paper door er van alles onder te plakken.
.


donderdag 19 januari 2017

THEMA



Ik zag dat ik bij de vorige Spelen met Hennie journaaldag vergeten ben het thema voor de volgende keer te vermelden. Het is een beetje kort dag, maar voor degenen die mee willen doen: Valentijn is het thema voor volgende week.
Zo dicht bij Valentijnsdag vonden we dat wel een aardige.
Als je foto uiterlijk woensdagochtend binnen is plaats ik hem.

Bovenstaande foto's zijn van een boekje met doosje dat ik ten tijde van Doezz had gemaakt voor het thema harten.

zondag 15 januari 2017

A YEAR OF STITCHES WEEK 2













Mijn week in stitches. Deze week ook uitgehaald. Woensdag ben ik vergeten een foto te maken, maar toen heb ik de rijgsteken weer uitgehaald omdat ik het wel erg rommelig vond.
Om het 2e gat zit nu een kring van mijn favoriete Sorbellosteek. Ik ben ook overgegaan op een groter borduurraam.
Omdat ik over het algemeen 's avonds laat pas aan borduren toekom maak ik de foto meestal de volgende dag als het licht is, maar soms heb ik er pas 's avonds als ik weer ga borduren erg in en dan krijg je een erg blauwe foto.

donderdag 12 januari 2017

SPELEN MET HENNIE

Hennie

Joke
Ojee, helemaal vergeten om een blogpost te schrijven over spelen met Hennie. Ik ben verkouden en hoest mijn longen bijna uit mijn lijf, dus heb ik mezelf een soort vrije week cadeau gedaan. Daar zal het van komen. Ik lig elke middag met een boek op de bank ;-)
Maar 2 dagen te laat nu dus toch.
Het feit dat onze experimenten tot niets hebben geleid zal ook meespelen denk ik.
Ik had op Pinterest deze post gezien en het leek ons interessant om eens uit te proberen of dat met andere middelen en de papiersoorten die we tot onze beschikking hadden ook zou lukken. Maar helaas, zo doorzichtig dat je het echt niet meer ziet werd het papier niet.
Het beste resultaat was eigenlijk het schoenendoospapier  besmeerd met meubelvernis.
Maar ja, dat schoenendoospapier is niet van te achterhalen wat het precies is en ook dat resultaat was niet zo helder dat ik er achteraan zou gaan.
Als "smeermiddel' hebben we gebruikt: Heavy gel van Talens, Acrylic medium glossy van Talens, Regular gel van Golden, Mod Podge Dimensional Magic, Glossy Accents en dus vernis om meubelen mee te vernissen.
Als papier hebben we het gedaan met: schoendoos tissuepapier, patroontekenpapier, Delipaper, Tissuetex (daarvan had ik eigenlijk het beste resultaat verwacht) en bakpapier.

De foto van mijn experimenten is 's avonds genomen en heeft dus ernstig last van kunstlicht en flits. Ik zal proberen morgen een nieuwe foto te maken.

maandag 9 januari 2017

1 YEAR OF STITCHES WEEK 1

dag 1

dag 2

dag 3

dag 4
Op Facebook kwam ik 1 Year of Stitches tegen. Een uitdaging om elke dag minstens 1 steek te borduren en daarvan een foto op de social media te plaatsen. Sara Barnes is dit gestart en er zijn al bijna 2500 leden! Op die Facebookpagina mag je op zondag je foto's plaatsen van je resultaat die week.
Ik hoorde hier pas halverwege de week van en heb dus van deze week maar 4 foto's.
De kleurverschillen komen denk ik door de verschillende momenten van de dag dat ik de foto's maakte. De blauwe zijn bij kunstlicht gemaakt. De 3e foto benaderd de werkelijke kleur het beste.
Ik ben benieuwd of dit me gaat lukken. Gelukkig kun je wel een beetje smokkelen. Als ik het een dag vergeet, maak ik de volgende dag 2 foto's ;-)