donderdag 21 december 2017

SPELEN MET HENNIE

Ik heb een nieuw boek van Sherrill Kahn  met 50 surface design technieken voor textiel en papier. En we hebben besloten om dat boek door te gaan werken.
Het is heel overzichtelijk geschreven. Ze begint met foto's van haar eigen werk waarin een techniek is verwerkt en dan komt er een stukje How-to, waarin ze uitlegt hoe je die techniek doet. Bij het doorbladeren van het boek kwam ik er al achter dat het eigenlijk allemaal technieken zijn die ik al ken, maar het is leuk om ze weer eens allemaal uit te proberen.

1. Kaasdoek op een oppervlak aanbrengen en verven.
Hennie, rechts is de kaasdoeklap, links de fabric paper

Kaasdoek Joke
Kaasdoek op stroken papier Joke
2. Papier op stof plakken
Fabric paper maken dus, al heel vaak op allerlei manieren gedaan, maar nu dus nog maar eens met gelli printen in mijn geval.
Fabric paper Joke

3.Op fotokopieerpapier doorlekken
Het idee is een lap te verven met erg dunne verf, daar een aantal vellen fotokopieerpapier onder leggen zodat de verf doorlekt op het papier.
Ik had er een stuk of 6 vellen onder gelegd, maar 1 vel zou genoeg geweest zijn, want verder lekt het niet door. I.p.v.  verf heb ik acrylinkt gebruikt omdat dat al dun is en je dan sterkere kleuren krijgt dan met verdunde verf. Jammer genoeg heb ik bij de 2e poging vergeten de stof los van het papier te halen, dus zijn ze samen opgedroogd en dus aan elkaar vast gaan zitten. Bij het loshalen bleef er weinig van het papier over.
Hennie, boven het papier en onder de stof

Joke Links het papier, rechts de stof.

Joke links de stof, rechts het papier
4. Papier verven en verkreukelen
Het idee is gewoon fotokopieerpapier te verven en het vervolgens terwijl het nog nat is helemaal te verkreuken en vervolgens te strijken. Ik heb het met fotokopieerpapier gedaan en met een stuk bruin pakpapier. Hennie alleen met fotokopieerpapier
Hennie (nog niet gestreken)

Joke, links het pakpapier, rechts 2x fotokopieerpapier
5. Koordjes maken van stof
Een strook stof knippen, met lijm insmeren en oprollen, De koordjes worden nogal stijf door de lijm. Tot dusver maakte ik koordjes door er met de naaimachine over te zigzaggen. en dan zijn ze veel zachter.
De roze is van Hennie, die 2 paarse van mij


2 opmerkingen:

Beth zei

That is a great book and so much fun "experimenting"

Eke zei

Leuk Joke, experimenteren is zo leuk om te doen. En ik herken wat je vertelt over het boek en wat je zelf al doet. Heb onlangs een boek besteld en zie dat ik met al die dingen al bezig ben. Wel leuk om het werk van anderen te zien...