woensdag 31 mei 2017

SPELEN MET HENNIE

Deze keer speelden we weer eens met papier-maché. Hennie is een grote fan van Julie Arkel dus gingen we poppetjes maken in haar stijl. Tenminste, Hennie heeft het volgehouden, maar ik ben halverwege afgehaakt. Bloedig zat ik een klein mutsje rond te breien op heel dunne pennen, ik weet niet meer hoe vaak de naald uit het breiwerk is gegleden, maar vaak, toen ik me ineens realiseerde: wat ben je nu aan het doen? Je bent iets aan het namaken! Niet echt namaken natuurlijk, maar wel de stijl van iemand anders kopiëren.
Dus halverwege heb ik het mutsje weggelegd en beloofd dat ik het voor Hennie af zou breien op een ander moment. En voor mezelf heb ik toen besloten een Nehalennia figuur te gaan maken op mijn eigen manier.
Op zich was de manier waarop we begonnen al "mijn" manier, want de basis van het lijf was een plastic potje dat anders in de prullenbak zou verdwijnen. Dus we waren al aan het recyclen ;-).
Ik heb een bootje gemaakt waar het popje straks in komt te staan (Nehalennia is de Godin van de zeelui en de vissers). Hoe ik het popje aan ga kleden weet ik nog niet precies, maar in ieder geval niet met een gebreid mutsje en kantjes en bloemetjes stofjes ;-).
Een vergelijkbaar potje was de basis
Het mutsje

2 opmerkingen:

Marlien zei

Ach je hebt in elk geval inspiratie opgedaan.

Beth zei

I love dolls. I made about 30 of them and knitted and sewed clothing. They all went to an orphanage in Greece for Syrian refugees. How much fun is that!!!