woensdag 17 mei 2017

SPELEN MET HENNIE

Bovenkant (nog niet af)

binnenkant
Hennie is een paar weken op vakantie geweest, dus het is al even geleden dat we gespeeld hebben, maar nu is het weer zo ver. In februari waren we begonnen met het maken van een werk geïnspireerd op mijn reisaltaar. Hier kun je zien hoe we begonnen.
Maar dat lukte natuurlijk niet in een halve dag. De bedoeling was dat we het ieder voor zich thuis af zouden maken, maar dat was er bij beiden nog niet van gekomen (je wilt niet weten hoeveel onafgemaakte werkstukken hier liggen).
Dus stelde Hennie voor om samen maar weer verder te gaan en dat hebben we vandaag gedaan. Hennie had een beetje gesmokkeld, want die was thuis toch al begonnen, dus die van haar is nu bijna af, terwijl die van mij nog niet eens in elkaar zit. ;-)
Die kleine rechthoekjes met dat mooie glimdraadje zijn echt een drama om in elkaar te zetten.  Aan de achterkant heb ik dubbelzijdig plakband geplakt om het een beetje op zijn plek te houden, maar dat was niet voldoende. De draad rafelt ook vreselijk uit, dus als je even bezig bent heb je geen draad meer over. Ne heb ik de uiteinden in de lijm gedoopt en laten drogen, dubbelzijdig plakbank op het rechthoekje gedaan en stukjes duct tape over het geheel heen geplakt en nu blijft het eindelijk zitten.
De rondjes op de hoeken zijn foam waarin gestempeld is en wat geverfd is.
Achter het gat in het midden komen waarschijnlijk foto's van mijn kinderen of mijn ouders.
Het wordt dus een fotolijstje deze keer en geen reisaltaar.

Hennie heeft haar werk met de hand en machinaal geborduurd en en uit geponste bloemen met een kraaltje opgenaaid. Verder afgemaakt met kralenbandjes. De buiten bovenkant is nog niet af. In het middelste rechthoek moet nog iets komen.


2 opmerkingen:

Beth zei

Glad you were able to get back to work. Looks good!!

Hannie de Beer zei

Zoveel ideeën maar vaak ontbreekt de tijd om het af te maken, en dan komt er weer iets anders op je pad!
Heel herkenbaar. Maar dit werkje verdient het om af te maken!