donderdag 9 maart 2017

SPELEN MET HENNIE

Onderaan zoals het in 1e instantie was, bovenaan met acrylverf erover.

Hier is de acrylverf over de hele pagina geverfd.

Als laatste wat glitterlijm toegevoegd.

Joke
Het was weer journaalpaginadag. Zelf heb ik het een beetje gehad met de papieren pagina's, dus ik ben overgestapt op textielpagina's.
Het thema was vissen. Hennie had er voor gekozen om met pastelkleuren te werken, maar toen de pagina klaar was vond ze het helemaal niets. Veel te flets. De achtergrond was gemaakt van  inktense potloden die ze met water had 'uitgesmeerd". Dus een laag acrylverf erover met een sterkere kleur was de 1e poging om te proberen de pagina op te leuken. Dat was ook geen succes. Het voordeel van een pagina die je niks vind is dat het dan ook niet meer uitmaakt wat je ermee doet, dus je kunt experimenteren. Ze heeft toen de acrylverf niet alleen op de achtergrond aangebracht, maar over de hele pagina, inclusief vissen. Om vervolgens de vissen weer een beetje "schoon" te vegen. Dat was al een stuk beter. Nog een beetje glitterlijm aangebracht op sommige delen was nog iets beter. Echt tevreden was ze nog niet, maar soms is dat nu eenmaal zo.
Zelf wilde ik de pagina gebruiken om te experimenteren met Tyvek op niet synthetische stoffen. Met name van Kim Thittichai zie ik soms prachtige resultaten van die combi.
Bij mij ging het wat minder. De eerste vis (rechts) gemaakt van een laagje Tyvek op een sneeuwgeverfd lapje. Rondom een zigzagsteek en de schubben gemaakt met een gewone stiksteek. En toen de heatgun erop.
En toen vielen er dus niet alleen gaten in de schubben, maar kromp de hele boel zo dat de vis helemaal opfrommelde.
Bij een volgende poging stikte ik de Tyvek op een lapje vilt. Dat ging al beter. Doordat de vilt wat stugger is frommelt het niet zo snel op. Wat nog beter hielp was al een klein gaatje voor prikken in de Tyvek zodat er bij het verhitten gelijk een gaatje ontstond i.p.v. alleen krimp.
De staarten ben ik nog niet helemaal uit.
De "zeebodem" heb ik gemaakt door te stempelen met puffpaint  en de planten zijn om elkaar gewikkelde pluizige draden.

En Hélène heeft ook weer een bijdrage gestuurd, een ets afgedrukt op textiel.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het resultaat is misschien niet helemaal wat je verwachtte, maar alleszins de moeite waard! Ook de vissen proef van Henny is goed geworden.

els zei

Het zijn erg leuke tyvek visjes geworden, Het blijft leuk dat het altijd een verrassing is met tyvek.Heb je al eens puffpaint gebruikt op lutrador (zwart of wit ) voor koraal, verven en de heatgun erop Geeft echt een heel mooi resultaat.