woensdag 21 december 2016

SPELEN MET HENNIEHennie
Hennie

Joke

Joke
Joke

Joke


Deze week weer journaalpagina's. Het thema was engelen en deze keer hebben we 2 foto's van anderen die ook met het thema hebben gewerkt.
Hennie is begonnen met de bladzijde volplakken met allerlei mooie stukken papier. Daaroverheen een laag doorschijnende groene verf aangebracht en toen is ze de vrouw/engel gaan schilderen. Op de linkerborst van de vrouw heeft ze een stukje opengelaten zodat het vogeltje dat op het papier eronder stond zichtbaar bleef. En daaronder ook nog een strook. Met moddelingpaste en een stencil heeft ze de stippels aangebracht. Op Pinterest gezocht naar een tekst over engelen en met een fineliner er in geschreven.
Op mijn bovenste pagina heb ik een paar kleuren erg verdunde acrylverf aangebracht, daaroverheen gestempeld en een enveloppe die ooit om een kaart zat die ik kreeg erop geplakt. Op de enveloppe een grote spiraalstempel aangebracht. In de enveloppe zitten tags die aan een kant geverfd en abstract gestempeld zijn en aan de andere kant geverfd en met zelf gesneden engelen bestempeld.
De andere pagina is ook eerst volgeplakt met allerlei papiertjes (waarin de tekst Dreams come true ).
Daarna met verdunde oranje en roze verf geverfd met druipers. Een strook gelliprint papier is onderaan de pagina geplakt om vakjes te maken voor de kaartjes. Op de kaartjes ook weer engelen gestempeld en op de vakjes veren getekend met reliefverf.
De pagina gestempeld en een ster er op geplakt. De ribbels zijn van een strook beschuitpapier.

Hélène heeft ook deze keer weer een werkje gemaakt naar aanleiding van ons thema.
Als je op de foto klikt kom je op haar website.

http://www.tuinvanroelenhelene.nl/galerie-hlne/


En deze keer heeft ook Hannie mee gedaan. Als je op de foto klikt kom je op haar blog waar ze nog meer foto's laat zien.
http://quilts-han.blogspot.nl/2013/02/engeltjes-voor-doezzels.html


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtige werkjes! Heel mooi de bewerkingen , laag over laag.
Dank voor het plaatsen van de foto met link!

Beth zei

Lovely and very seasonal!! Happy Christmas and a healthy New Year my dear friend.