woensdag 30 november 2016

SPELEN MET HENNIE

Hennie

Joke
Het thema deze week was muziek. Ik begon deze ochtend behoorlijk ongeïnspireerd. Afgelopen weekend was het Kunst Event in de Paradijshoeve en dat was voor mij nogal pijnlijk geëindigd, nl bij de huisartsenpost in het ziekenhuis. Ik werd in de loop van de zondag steeds zieker en mijn buik ging steeds meer pijn doen, dus na afloop toch maar even langs het ziekenhuis.
Ik bleek een niersteenaanval te hebben.
Twee prikken en een half uurtje later ging het al een stuk beter, maar ik was nog niet helemaal fit en ik had geen idee wat ik met het thema muziek moest.
Ik dacht: ik maak het mezelf makkelijk, ik maak gewoon een gelatineprint op muziekpapier. Een eerste afdruk gemaakt en nadenkend over een evt. volgende laag dacht ik: misschien een beetje donkerblauw, dan wordt het nacht en gelijk schoot er een liedje van vroeger in mijn hoofd.
't Was nacht, 't was nacht, 't was midden in de nacht toen hoorde ik een vreselijk slag....
en verder kwam ik niet. Maar het bleef maar in mijn hoofd zitten en toen dacht ik dan moet het dat kennelijk zijn. Dus op internet de tekst opgezocht, en jawel hoor, direct gevonden.

De tekst was wel iets anders dan bij ons thuis vroeger, maar ik zag ook dat er inderdaad verschillende versies waren. Bij ons trokken de vlooien vaders onderbroekie aan i.p.v. zijn baggerlaarzen ;-)

Maar goed, het werd dus een pagina geïnspireerd op dit liedje.

Hieronder nog foto's van de pagina's waar ik eigenlijk mee begonnen was en die nog niet af zijn.

Mijn oproep om mee te doen met het thema heeft nog niet echt gehoor gevonden, aleen Hélène heeft weer een bijdrage gestuurd.
Een collage gemaakt van spijkerstof  , zelfgemaakt spijkerstofpapier, een geverfde krant e.a. materialen. Ik hoorde deze week  op de radio een oud liedje van Adamo ( een Italiaans /Franse zanger, hij bezong de jeans en het leren jack.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

ondanks alle ellende zijn je pagina's echt mooi, vooral die op het muziekpapier.
Gaat het nu weer met je?

Hélène Derkx zei

ik schrok van je niersteenaanval ,gaat alles nu goed?

Janny de Roo zei

Dat is niet niks, veel pijn natuurlijk. Zelf heb ik meerder keren galsteen aanvallen gehad......brrrr. Galblaas verwijderd en geen last meer, maar dat kun je met nieren niet doen. Wens je sterkte en hoop dat het niet terug komt. Ik heb je gevraagd hoe het thema in elkaar steekt, maar door de kerstkaarten drukte ben ik er niet aan toe gekomen. Was te verwachten.

Jo Huijsman zei

Wat een pech en dan toch weer mooi werk maken. Bravo.

Christel Sins-Camp zei

Ik dacht ook: ik doe mee. Maar dan komen er weer andere "musts" die een deadline hebben. Maar ik ga toch opnieuw proberen om mee te doen met een volgend thema.