woensdag 20 april 2016

SPELEN MET HENNIE


Hennie

Hennie
Joke

Joke
Vandaag zijn we bezig geweest met het maken van vliezen. Ooit heb ik een workshop gedaan bij Nienke van Amersfoort waar we vliezen van vlas maakten.
Wij maken van vandaag vliezen van wol en zijde. Het is een heel simpele manier van werken. Tussen twee lagen horrengaas leg je dunne wol en zijde neer en wrijft dat in met behanglijm. Daar komt het eigenlijk op neer. Als de lijm dan droog is heb je dus een dun "vel" waarmee je van alles kunt doen.
Ik heb een Steekplus collega die op basis daarvan de prachtigste werken maakt door er o.a. op te borduren.
Tussen de lagen wol/zijde kun je natuurlijk ook andere dunne dingen leggen. In mijn 2 grote vellen heb ik een bladskelet verwerkt.  In een van die vellen ook stukjes goudkleurig gaas en in de andere een paar strookjes paarse aardappelzak.

We hebben een paar kleine velletjes gemaakt die een boekje gaan worden en een paar grote vellen, waarmee Hennie ook een boek wil maken en die ik denk ik ga gebruiken als ondergrond voor een collage.
Een van de kleine vellen heb ik ook nog in een rubbingplate 'geduwd' om relief te krijgen.

Het was gelukkig heerlijk weer vandaag zodat alles buiten kon drogen.
Hennie

Joke
Joke

Joke


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Mooie vliezen Joke. Zeker fraai om te borduren! Ik heb eens het boek gekocht , Silk paper, van Sarah Lawrence ., heel bruikbaar,al verschillende malen gebruikt. Na jou foto's,krijg ik er weer zin in!

Janny de Roo zei

Ik heb dit even opgeslagen Joke, ga dit vast een keer proberen......