dinsdag 5 april 2016

MAANDAG/GELATINEDAG

afdruk van het behang

afdruk van het behang

afdruk van het behang

afdruk van de gelatineplaat


afdruk van de gelatineplaatMaandag/gelatinedag valt deze week op dinsdag ;-)
Ik moet voor een project deze zomer heeeeel veel Tyvek bewerken en dat doe ik het liefst buiten in de frisse lucht. En gisteren was het daar natuurlijk prima weer voor. Dus ben ik de hele middag met mijn heatgun in de weer geweest en niet met de gelatineplaat.
Maar vandaag heb ik de schade ingehaald.
Deze keer heb ik geëxperimenteerd met structuurbehang. Bij Hornbach liggen niet van die kleine behangstalen, maar er hangen scharen bij het behang zodat je zelf een stuk af kan knippen. Dus knipte ik stukken af ter grootte van mijn gelatineplaat.
Ik moet zeggen dat de afdrukken die ik rechtstreeks van het behang heb gemaakt mooier zijn dan die van de gelatineplaat. Het behang werkt dat als een stempel als het ware.
Ik heb dus mijn gelatineplaat ingerold met verf. Daar het behang ingedrukt, toen het natte behang afgedrukt op een vel papier en een ander vel papier op de gelatineplaat gewreven.
De afdrukken rechtstreeks van het behang bestaan natuurlijk alleen uit de lijnen van het behang en bij de afdrukken van de gelatineplaat zijn alleen die lijnen 'verwijderd'. Om meerdere lagen over elkaar te maken is dat beter, maar de enkele afdruk van het behang is heel mooi. Ik ga dat nog eens proberen op een effen gekleurde onderlaag.

3 opmerkingen:

Beth zei

Love the colors and patterns

Marlien zei

Leuk!
Ik ga eens bij de plaatselijke decocay vragen of ze nog behangboeken hebben

Hannie de Beer zei

Prachtige afdrukken! Een goed idee van het behang!