maandag 28 maart 2016

MAANDAG/GELATINEDAGVorige week zag ik op de Gelli Arts blog een filmpje over printen op synthetische organza met dunne sponsen. Nou had ik die sponzen ooit gekocht in zo'n dumpwinkel met het idee dat je daar wel leuke stempels van kon maken, maar dat was er nooit van gekomen.
Nu heb ik ze dus maar opgezocht en heb ik ze verknipt tot stempels.
Ik ben in een heel spannend boek bezig, dus ik heb maar heel even wat uitgeprobeerd. Maar hier toch het resultaat.

Om te beginnen heb ik met watervaste viltstift een streep over de sponzen getrokken zodat ik kan zien welke kanten bij elkaar horen, want ik heb in elkaar passende vormen geknipt. En aangezien je in zo'n spons nooit recht kunt knippen zijn de onder en de bovenkant niet precies gelijk. En i.p.v freezerpaper heb ik A4 stickers gebruikt om de organza te verstevigen.
Ik heb de plaat ingerold met verf en met de sponzen verf aan de plaat onttrokken. En omdat ik dat nogal saai vond ook nog een afdruk eroverheen gemaakt met bubbeltjesplastic met grote bubbels.
De afdrukken zijn erg vaag. Ik had maar een heel dunne laag verf uitgerold omdat ik bang was dat het op de dunne organza al snel teveel zou zijn. Maar dit is een beetje te weinig denk ik.
Volgende week ga ik er nog wel verder mee aan de slag.

Ik kreeg een paar keer de vraag waar ik die sponzen had gekocht, maar dat weet ik echt niet meer. Ik heb ze al zo lang. Ik weet alleen nog dat het in zo'n 'dumpwinkel' was. "Op is Op" of "SoLow" of zo.
Hieronder een foto van de verpakking en van de verknipte sponzen. Mocht ik ze nog ergens tegenkomen horen jullie het.


Een reactie plaatsen