maandag 14 maart 2016

MAANDAG/GELATINEDAG

links de bodem van het loempiabakje en rechts de bodem van het vleesschaaltje
Vandaag begonnen met het huis weer in zijn normale staat brengen. Het open huis was wat mij betreft een succes. 30 bezoekers, wat oud werk verkocht, een nieuwe jaarcursiste en mogelijk nog 2 vanaf september. Niet genoeg verkocht om nu genoeg ruimte te hebben maar alle beetjes helpen nietwaar.

Tot mijn grote verrassing kwam RTV Dordrecht  op zaterdag ook nog langs en morgenavond is er een item in het nieuws over de open dag. Dat was wel heel erg leuk!

Tussen het opruimen door toch nog even tijd gemaakt om te gelatineprinten. Deze keer ben ik aan het experimenteren geweest met een vleesbakje en een loempiabakje van de Chinees. Deze zijn gemaakt van heel fijn schuim en daar kun je met een potlood of balpen een tekening in maken.
Ik heb het ook nog geprobeerd met echt piepschuim, maar dat is te grof.
Het wilde niet direct lukken. Die groeven zitten vol verf en er komt al snel teveel uit. Maar na een poosje uitproberen werden de resultaten beter.
Toen ben ik maar verder gegaan op kaarten want de bakjes waren te klein om een A4tje te bedrukken.
De kaarten op de foto's hieronder vind ik wel mooi geworden. Vooral de ondersteJe kunt de techniek op een filmpje van Gelli Arts zien
https://youtu.be/Y3ADKLUiP1U

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtige afdrukken! Een idee om ook eens te proberen. Fijn dat de open geslaagd waren. Wij hebben er ook van genoten ! Lees maar op mijn blog .

Frederika zei

Leuke resultaten. Fijn dat de open dag een succes was

Beth zei

It's amazing how cool of a print you can get with a meat tray. Congrats on your successful weekend, Joke.

Marlien zei

Fijn dat het een geslaagd weekend was!
Jammer sat ik hier tv dordrecht niet ontvangen kan.

Heb je het al eens met diepdruk geprobeerd?
Dan wrijf je bewust de lijnen vol en wrijf je het oppervlak schoon.