zaterdag 20 februari 2016

MIJN EERSTE TEXTIELBOEK!


De buitenkant van het boek
















Het boek is af!
Ik heb er weer veel van geleerd. Je komt heel veel lastige dilemma's tegen bij het maken van zo'n boek en regelmatig moet je genoegen nemen met minder dan perfect. Maar dat is niet erg. Dat past ook wel bij mij. Mijn werk is nooit keurig en netjes ;-)
En mijn ervaring is ook dat als dingen mis gaan de manier waarop je dat oplost vaak veel origineler is dat wat eigenlijk de bedoeling was. Zo had ik b.v. eerst een 'gewoon' knoopsgat gemaakt om het boek te sluiten. Maar ja, slordig, de knoop niet goed opgemeten. Knoopsgat te klein. Een knoopsgat groter maken wordt nooit netjes dus wat nu? Andere knoop? I.p.v. een knoop een touwtje door het knoopsgat?
Uiteindelijk heb ik er een stukje opgezet en daar een nieuw knoopsgat ingemaakt (met overigens een heel andere knoop dan die ik eerst wilde). Het uitstekende lipje bedekt het oude knoopsgat en bevat het nieuwe.
Voor een eerste textielboek ben ik er zeker niet ontevreden over en wat vooral belangrijk is: ik heb het met heel veel plezier gedaan.


Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken. Ik zou het erg leuk vinden als je ook de moeite neemt om te reageren.
Fijne dag!
Joke


9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een prachtige editie van je eerste textielboek! Meteen een "dikke " uitgave !

Janny de Roo zei

Niet alles gaat zoals je wilt, maar daar heb je dan weer van geleerd. Prachtige kleuren heb je gebruikt voor de buitenkant van het boek. Ik loop ook al tijden te denken om een keer een fabricbook te maken, misschien toch eens doen....! Moet dan wel eerst een onderwerp bedenken...haha

Marlien zei

Oh wauw!
Doet me denken aan Ro Brun, maar toch een echte Joke!

Ik vind zowiezo boekjes maken heel leuk, al zit ik nog vast in traditioneel werken

Gus en Juul zei

Goed van je om weer eens wat nieuws te doen! Je hebt het er goed van af gebracht! Een stoffen boekje maken staat al heel lang op mijn to do lijstje.

Beth zei

WOW!! Now that was a lot of work and real dedication. What a lovely piece of art. Congratulations.

Frederika zei

Wat een vrolijk textielboek. Hij zite er erg mooi uit. Leuk dat je er dan toch steeds weer wat van leert.

rietjekikker zei

wow, supermooi! wat 'n geduldig werkje, maar volgens mij word je hier heel blij van! fijne zondag...............

Anita zei

Wat een prachtige kleurenexplosie, hier word je vrolijk van met dit weer.
Een hoop in te zien ook.

Sylvie zei

Hallo Joke, een beetje late reactie, ben mometeel ah zoeken op textielboekjes en kwam bij jou terecht, Nederlandse zijn er niet veel te vinden, ik maak ze nog niet zo lang, meer fabric atc en fabric postcards. Werd erg blij van jouw boekje en inspireert! Gr. Sylvie