donderdag 26 maart 2015

GISTEREN LOEMPIA'S VANDAAG STEMPELEN

Gisteren had ik geen zin om te koken en haalde mijn man loempia's bij "onze" Chinees.
Tot mijn verbazing zaten die niet langer in een papieren zakje maar in een piepschuimen bakje. Ik moet toegeven dat de korst zo wel krokanter bleef, maar wat een extra afval weer. Daar moest natuurlijk iets mee gebeuren.
Dus vandaag heb ik vast 1  bakje getransformeerd tot stempels ;-).


woensdag 25 maart 2015

Spelen

Een aantal van de  proefjes van vandaag. De onderste rij is eigenlijk 1 proefje. Lutrodur verven met acrylverf. Maar onder de Lutradur lagen 2 lappen stof en een vel printerpapier en als laatste heb ik er nog een vel printerpapier opgelegd en aangeduwd. Van links naar recht: het bovenste vel, de Lutradur, de dubbele lap stof, het onderste vel papier.

De nat in nat techniek op stof, met papier eronder. Valt een beetje tegen. Het nat moet wel erg nat zijn om ook op het papier resultaat te zien.

Zelfde techniek, maar dat natter. Dat geeft wel een mooi resultaat op het papier.

Een foto afgedrukt op printerpapier en daar water op gesprayd. Enige resultaat is opbollend papier

Een foto afgedrukt op fotopapier en daar water op gesprayd. Ook alleen opbollen van papier

Detailfoto van bovenstaand proefje. Aan een rand zag je een beetje vervaging, maar op de foto is dat veel duidelijker te zien dan in het echt. Als hij zo echt zou worden zou het wel mooi zijn.
Acrylverf gemengd met haargel. Eigenlijk dezelfde eigenschappen als bij mengen met behanglijm. Op papier werkt het beter dan op stof.

Nat in nat met inktense krijt  en stempelen met inktense krijt. Dat vervaagt wel heel mooi

Vanochtend speelde ik met Sherril Kahn. Ik heb van de bieb van het quiltersgilde haar laatste nieuwe boek geleend en daar heb ik vandaag een paar dingen uit geprobeerd.
Eigenlijk viel het meeste nogal tegen. Ik had al eerder gemerkt dat de dingen die ze b.v. met foto papier doet inderdaad (zoals ze zelf ook al zegt) alleen met Kirklands fotopapier lukken. Maar dat is -voor zover ik weet- in Nederland niet te krijgen.

Behalve bovenstaande proefjes heb ik ook nog glazing met oliepastel en een sjabloneerkwast gedaan, maar het resultaat daarvan is zo vaag dat het op een foto niet te zien is.

Het was leuk om het uit te proberen, maar of ik er veel mee zal doen is de vraag.

Vanmiddag heb ik met iets heel anders gespeeld. Nl. met mijn verjaardagscadeautje! Afgelopen zaterdag was ik jarig en ik kreeg van Floor..... een lockmachine!
Vanmiddag kreeg ik les bij de naaimachinehandel en bij thuiskomst heb ik het zelf ook allemaal nog een keer gedaan. En nu dus maar heel veel oefenen om het onder de knie te krijgen. Toch maar weer eens kleding gaan naaien ;-).

dinsdag 17 maart 2015

Spelen met Hennie

diverse resultaten van Hennie
Vandaag speelden we vooral met diverse soorten krijt als resist. Met neolocor en paintstick en verdunde acrylverf. Maar ook met vaseline als resist. Met stencils en rubbingplates brachten we het krijt op de stof aan en vervolgens werd met verdunde acrylverf de stof gekleurd.
Hennie

Hennie

Paintstick en verdunde acrylverf

Paintstick en verdunde acrylverf

Paintstick met een  tamponeerkwast en stencil

Vaseline door een stencil opgebracht en met onverdunde acrylverf

Vaseline met verdunde acrylverf


woensdag 4 maart 2015

Spelen met Hennie

Flagbook Hennie binnenkant

Flagbook Hennie buitenkant

Flagbook Joke buitenkant

Flagbook Joke binnekant
Vandaag hebben we flagbooks gemaakt. Ik heb dat al eerder gedaan, zie deze posten. Eigenlijk was het bedoeld om de letters waarmee we de vorige keer aan de slag gingen toe te passen, maar dat is er niet meer van gekomen. Bij een flagbook gaan de bladzijden verschillende kanten uit doordat de rug in een zigzag gevouwen is. Hennie heeft in de breedte gewerkt en ik in de hoogte, waardoor je meerdere rijen bladzijden boven elkaar kunt maken. Als je het boekje open en dicht doet fladderen de bladzijden als vlaggen alle kanten uit. Ik heb mijn voorraad met de gelatineplaat gemaakt papier aangesproken om het boekje te maken. Hennie heeft de bladzijden door een ribbelmaker gehaald.