maandag 23 november 2015

3e week Geefmaand November

Het wil dit jaar niet echt lukken met bijzondere geefacties. Ik ben zo chaotisch dat ik eigenlijk nergens toe kom.
Maar in ieder geval heb ik (naast de gewone dagelijkse dingen als zwerfvuil ruimen e.d.) de volgende geefacties gedaan.

Zondag was het weer de tweewekelijkse patatzondag en heb ik voor de kinderen amarene brownies gebakken en petities getekend.
Hélène maakte me er op attent dat is 's maandags altijd de blog bijhoud van Steekplus. Dat is natuurlijk ook een geefactie, maar omdat ik dat al jaren doe heb ik in dat soort dingen nooit erg.
Dinsdag heb ik met mijn jongste dochter een vacht gevilt. Voor haar verjaardag  twee weken geleden wilde ze graag een gevilte vacht. Toen wij naar vachten gingen kijken besloot ze dat het leuker (en goedkoper) was om een ongevilte vacht te kopen en die samen zelf te vilten. Omdat ik de vachten ook erg mooi vond heb ik er toen ook een gekocht en omdat we geen enkele ervaring hebben met vachtvilten heb ik aangeboden eerst te oefenen met mijn vacht. Die was bedoeld voor Does, dus dan is het niet zo erg als het niet goed gaat. Dat bleek een goede keus te zijn, want er was (voorzichtig gezegd) nogal wat aan te merken op de kwaliteit van het werk ;-) Niets onherstelbaars en de achterkant zie je toch niet, maar als we nu de vacht van Merel gaan doen zal die door deze ervaring vast beter lukken.
 's Avonds heb ik mijn andere dochter die even langskwam en koud binnenkwam van een kop warme soep voorzien en nog een paar petities getekend.
Woensdag heb ik een lift gegeven aan twee collega's die ook naar een lezing  over creatief ondernemen gingen. Al kun je dat eigenlijk geen gift noemen, want ze wilden na afloop wel geld geven voor de benzine.
Donderdag heb ik postzegels gedoneerd aan degene die de Geefmaand organiseerd.
Vrijdag kwam Hennie (van spelen met Hennie) eten met haar man en heb ik een viergangen menu gekookt met daarna koffie en worteltaart toe. En onderweg naar de markt weer een aantal spullen en etenswaren in de weggeefkast gezet.
Zaterdag heb ik een  paar kaarten verstuurd en op de hobbyboeken pagina veel boeken gratis aangeboden.

De enveloppen die al meer dan een week op mijn werktafel liggen met kleine cadeautjes hebben nog geen bestemming gevonden, maar de eerste schoteltjes met meloenzaden liggen te drogen.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Alweer een zeer goed besteedde week! Prima toch zo!

Janny de Roo zei

Dat lijkt me al aardig wat hoor...ook al vind jij het zelf niet zo bijzonder....! Knap dat je er iedere dag wel aan denkt.

Marlien zei

Volgens mij ben jij verslaafd aan worteltaart ;-)

Joke zei

Ik ben verslaafd aan taarten in het algemeen ;-)