zondag 25 oktober 2015

EVEN BIJPRATEN

De vorige blogpost is al weer een poosje geleden en jullie hebben natuurlijk al gemerkt dat het wel erg lang duurde voor Hennie weer langskwam (Als ik iemand spreek die mijn blog volgt blijkt altijd dat Spelen met Hennie de favoriete posten zijn ;-) Maar ik zal jullie nu even bijpraten.

Op de foto hierboven kun je zien dat ik inmiddels weer bij ben met Hennie.
Ik heb in een lap naaldvilt een gat geknipt en daarin een aantal zelfgemaakte draden vastgemaakt. Met een glitterdraad en soluvlies ook nog gestikt. Na het uitspoelen heb ik de lap op een hele lap vilt gelegd met wat stukjes kant ertussen en toen ben ik dus de fout in gegaan. Ik heb de lappen in een sloop genaaid en in de wasmachine gedaan om te vilten, maar ik had natuurlijk een stuk bubbletjesplastic onder het "gat" moeten doen zodat de lagen niet helemaal aan elkaar vast zouden vilten. Nu is het een geheel geworden en ik had het mooier gevonden als alleen de randen op elkaar waren gevild en het middenstuk los bleef.


Verder ben ik naar de markt in de schapenschuur van Huug Hagoort in Ottoland geweest en daar heb ik bovenstaande locker hooks gevonden. Haaknaalden met een oog aan de andere kant. Je kunt daar b.v. deze armband mee maken.
Maar hij wordt vooral voor dit soort kleedjes  gebruikt:

Met de haak haal je de draad naar boven door een stramien en als je een rijtje hebt trek je er een draad door zodat ze niet meer terug kunnen.
Marlien maakte me op de Facebookpagina Textielvriendinnen op het bestaan van dit soort naalden attent en nu liep ik er zomaar tegenaan. Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen, maar dat maakt niet uit. Voorlopig zijn ze gewoon voor de heb ;-).

En dan ben ik vorige week heel onverwacht een paar dagen naar de Ardennen geweest. We waren deze zomer niet op vakantie gegaan en ik merkte nu toch wel dat ik dat had gemist. Mijn jongste dochter zocht (en vond) via vakantieveilingen een hotel voor een prikkie.  Wel vreemd om 4 dagen in een hotel te zitten. Normaal kamperen we, maar daar was het nu toch een beetje te koud voor. Daardoor en doordat Hennie de week daarvoor op vakantie was hebben we al 4 weken niet 'gespeeld'.
En helaas voor jullie, volgende week komt Hennie wel, maar dan spelen we niet, we gaan  winkelen bij De Craftorij in Ede (speelgoed kopen dus). Grootverbruikers als we zijn hebben we natuurlijk heel hard nieuwe materialen nodig ;-).6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dat was meteen raak,! Een mooi viltstuk gemaakt, en wat aparte haaknaalden op de kop getikt! Leuk boekje en werkje Ga ik ook een naar omkijken!Succes met het uitproberen!

Beth zei

I have never heard of locker hooks but the pieces you made are great. LOVE the color of the felted piece!!

Janny de Roo zei

Zo zie maar weer, zie je iets nieuws en lijkt het je wat: Kopen dan maar. Enne "speelgoed kopen " behoeft geen straf te zijn, ben wel benieuwd wat het dan uiteindelijk geworden is......! Veel plezier in de "speelgoedzaak" ....

Jo Huijsman zei

dit is echt spelen

Marlien zei

En ik heb nog ateeds geen naalden.
Misschien dan toch een keertje soelen met Marlien?

Marlien zei

Spelen ;-)