zaterdag 13 december 2014

Nieuw werk

Bovenstaand werk heb ik deze week afgemaakt. Het was een experiment dat goed gelukt is. Ik had een lap gemaakt met allerlei structuren erop en die met Procion geverfd. Bij mijn vorige werk merkt ik dat ik het niet prettig vond dat het zo hard was geworden door de houtlijm en de acrylverf, dus heb ik deze keer gekozen om als lijm vliesofix en als verf Procion te gebruiken en dat is heel mooi uitgepakt. Ik had turquoise gemengd met een beetje rood. En op alle soorten stof en papier
kwam de verf anders uit, waardoor al direct mooie kleurverschillen ontstonden.
Nadat de lap droog was, ik hem had  gesneden en weer aan elkaar geborduurd  vond ik hem eigenlijk al zo mooi dat ik bang was hem te verpesten als ik er meer aan zou doen. Maar het zou misschien ook snel gaan vervelen, dus toch verder gegaan met Tyvek kralen en 'bloemetjes'.
Ik denk alleen dat ik de kralen e.d. die er onderaan hangen (met speldjes nog) weg laat.
De spiralen heb ik gemaakt door met bleekmiddel te stempelen en de ontkleurde spiralen met turquoise zijdeverf weer in te schilderen. Dat turqoise werd toen mintgroen. Het is eigenlijk een soort collage geworden ;-)

Hieronder nog wat detailfoto's en een foto van het "harde" werk.7 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Ik vind het expiriment heel mooi geworden. Ik hou zelf erg van 'versiersels, dus ik zou ze eraan laten.

Nienke zei

Heel erg mooi!

Hélène Derkx zei

heel mooi en krachtig door de kleur en de gebogen lijnen,de versiersels onderaan voegen naar mijn mening niets toe.

Beth zei

Two fabulous pieces. Of course I LOVE your color choices and I am so glad you didn't stop but continued with your vision. I know you have separated pieces before and joined them again with stitch. I love that. And the Tyvec buttons are great. The best thing is the way you embedded your tyvec INTO the work seamlessly. These are 2 BIG winners!!

Jo Huijsman zei

Het is echt heel mooi geworden.

Hannie de Beer zei

Prachtig zo! Fraai , en door de verschillende panelen is er veel afwisseling!

JennyPennyPoppy zei

Beautiful work and so creative.