woensdag 24 september 2014

Spelen met Hennie

De spullen die ik klaar had gelegd waren zo'n mooi plaatje dat ik jullie dat ook niet wil onthouden
Vandaag gingen we spelen met wateroplosbaar vlies. Maar wat mij betreft is er van spelen niet veel gekomen. Het werd gelijk een werkstuk ;-).
Ik heb ooit een lap witte katoen in het 'klompenhok' (ik heb geen klompen, maar weet er geen betere naam voor ;-) gelegd en telkens als er een zakje rooibosthee gebruikt was, liet ik het daarop drogen.
Het werd een prachtige lap. De theezakjes heb ik ook na droging leeggeschud en bewaard. Daarmee ben ik vandaag begonnen (en geëindigd dus). Van de lap knipte ik vierkantjes die iets groter waren dan de theezakjes en die heb ik op het vlies genaaid. Daarop komt een theezakje, draadjes, een stukje goudkleurig net en een plaatje dat ik geknipt heb uit de verpakking van koekjes die je in de horeca bij de koffie krijgt. Nu heb ik alleen een probleem, ik heb maar 6 van die koekjes verpakkingen en onze stamkroeg is overgegaan op andere koekjes. Nu moet ik op zoek naar een café dat deze koekjes heeft en daar voortaan koffie gaan drinken ;-)
Hennie heeft vooral kleine portretjes voorzien van een rand met de bedoeling er broches van te maken. En ook nog een paar stukjes zonder portretje.
Omdat er dus niet veel geëxperimenteerd is een paar  foto' van eerdere experimenten met wateroplosbaar vlies.
Een reactie plaatsen