donderdag 8 mei 2014

wolwalhalla?

Toen ik in de vakantie 2 dagen naar Texel ging verwachte ik in een soort wolwalhalla te komen, maar ik heb niet een winkel gezien die plaatselijk gesponnen/geverfde wol verkocht, niet een winkel met viltkunst o.i.d. alleen saaie schapen in de wei ;-).
Misschien moet je langer op Texel zijn om geheime plekjes te weten waar dat wel is, maar raar vind ik het wel. Een eiland dat bekend is om zijn schapen zou een cultuur moeten kunnen van wol verven, spinnen e.d. op plekken waar toeristen komen.
Ik heb me toen maar uitgeleefd in de 2 winkels met commerciële wol die ik wel heb gevonden. Blijkt het bij thuiskomst allemaal nog 50 % acryl te zijn ook! Niet goed opgelet ;-)
Wel heel mooie kleuren. Als ik na zaterdag weer tijd heb snel weer gaan borduren.
Vanmorgen kreeg ik een mail van de galerie: of ik zelf zaterdag even wilde stofzuigen voor de opening, daar hadden zij geen tijd voor ;-).

5 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Inderdaad,dat viel mij toen ook zo tegen op texel .je hebt wel mooie kleuren bollen kunnen kopen.

Art2wear zei

In Den Burgh zit De wiitte engel. Zij hebben prachtige wol en zijde en alles op handwerkgebied. Heb je daar niks gevonden?

Hannie de Beer zei

Ik ken Texel helemaal niet, maar je garens zijn toch wel prachtig! Volgens mij heel bruikbaar!

Marrie-jette zei

Ik zal meer ook even mee bemoeien...
Bij mevr. Eelman kan je zelfgesponnen wol kopen.Ze is al oud maar spinnen doet ze de hele dag.Ze woont bij de hoge berg.
Daar vlakbij is een grote schapenboerderij waar ze meerdere soorten schapen wol hebben .Je kan daar ook een kleine hoeveelheid kopen.
Op de Rozendijk zit een viltatelier waar ook wel wat te koop is.
Dan heb je nog Hampie die prachtige kralen en lappen verkoopt uit India.Ze gaan daar zelf elk jaar heen om hun spullen in te kopen voor een eerlijke prijs.
Sorry dat ik geen adres gegevens heb maar ik zou er zo heen kunnen als ik er ben.
Texelse schapenwol is niet te
vilten maar prachtig te spinnen en verven.

Joke zei

Dank je wel Marrie-Jette. Jij bent daar goed bekend begrijp ik. Ik zal het onthouden voor een volgende keer.