maandag 31 maart 2014

collage maandagHet was een hele worsteling vandaag. Ik wilde kleuren gebruiken die heel ver buiten mijn comfortzone lagen en dat heb ik geweten.
Van Pruisisch blauw, karmijnrood en burnt Sienna heb ik een klodder op het doek gespoten en uitgesmeerd. Omdat het wat teveel verf was een enkel velletje van een servet (over omdat ik het bedrukte laagje ergens voor had gebruikt ;-) in de verf gedrukt en er weer afgetrokken. Mooi resultaat. Het wit schemerde er weer door. Toen dat droog was een laag verdunde witte verf aangebracht en daar alcohol ingedruppeld. Weer laten drogen en toen Paynes gray verdund erover aangebracht en weer alcohol gedruppeld. Die had ik wel erg verdund en dat wilde maar niet drogen. Aan het einde van de middag dus maar een velletje keukenrol erop gelegd om de nog natte laag te verwijderen. Maar toen? Nu had ik een achtergrond, maar wat erop? Na veel probeersels om gelatineprint velletjes te maken in dezelfde kleuren als de onderlaag besloot ik dat het effen moest zijn, omdat het anders te druk werd.
Het uiteindelijke resultaat staat hierboven, al heb ik ook nog een poosje zitten dubben om het zoals hieronder te laten. Helemaal onderaan zie je hoe het eruitzag na de laag verdunde witte verf en het druppelen van alcohol. Volgende week maandag hoop ik een workshop achtergronden te geven. Daar leer je dan dit soort technieken.


Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken en bedankt  voor je evt. reactie.
Fijne dag, Joke

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Heel goed deze bewerkingen! Ik moet zeggen, dat ik de onderste ook erg goed vind, dat wazige.