woensdag 26 februari 2014

spelen


Behalve de Tar gel heb ik nog meer potjes staan die ik nooit gebruikt heb. Discharge pasta b.v.
Vandaag dus daar maar eens mee aan de slag. Op het potje stond dat het met de kwast aangebracht moest worden, maar toen ik er een beetje uitgoot om de dikte te zien vond ik dat er ook wel mee te stempelen moest zijn. De lap op de bovenste foto is inderdaad alleen met de kwast behandeld.
Op de foto hieronder heb ik met een sponsje de pasta op stempels aangebracht. De vierkantjes links zijn afdrukken van het sponsje de kleine rondjes een rubberen staafje dat ik als stempel heb gebruikt en het bleke vlak in het midden is weer met de kwast.
Als laatste heb ik ook nog een stencil geprobeerd, maar dat is niet echt een succes. Toen ik het stencil optilde zagen de randen er scherp uit, maar kennelijk loopt het toch uit, want het stencil is na het strijken onherkenbaar. Een enkele bloem zie je nog, maar verder is het gewoon een vlek.
Na dit zonder enige voorkennis te hebben uitgeprobeerd ben ik maar eens  op discharge pasta gaan Googlen.
En wie komt daar als eerste vermelding tevoorschijn? Nienke! En als tweede? Nienke! En vervolgens ook Hannie nog.
Dus mochten jullie meer willen weten, er is genoeg te vinden op het net.
Bij Nienke las ik dat het uitlopen komt door het stomen en dat eerst droog strijken helpt. Dus nog maar een lap met het stencil gedaan. Na droging eerst droog gestreken en toen met een natte perslap en inderdaad nu zijn de randen scherp. Alleen had ik nu voor een te lichte lap gekozen, waardoor je weinig verschil zie. Ik heb de foto een beetje bewerkt anders zag je bijna niets.
Dank je wel Nienke!
Volgende keer ook eens met commerciële stof proberen.


Leuk dat je even op mijn blog kwam kijken en bedankt  voor je evt. reactie.
Fijne dag, Joke

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Inderdaad heel leuk werken met disscharge pasta! Ik gebruik het best veel. Je hebt er leuke resultaten mee bereikt!