vrijdag 14 februari 2014

spelen met Tar gel, vervolg


Die Tar gel bleef door mijn hoofd spoken en af en toe google ik er nog maar eens op en toen kwam ik deze blogpost van Donna Downey tegen.
Dat bracht me op het idee om het eens te proberen met ecoline en acryl inkt.
Een schilderdoekje gepakt waarop ik al een basis had gemaakt met verdunde acrylverf. Een laag Tar gel erop aangebracht en toen erin gedruppeld met ecoline en acrylinkt. Laten drogen, maar dat ging niet erg snel dus de heatgun erbij gepakt en een beetje geholpen. Toen ik dacht dat het droog genoeg was met een kwast vol water de nog natte ecoline uitgesmeerd over het hele doek. Nog een beetje water erop gesprayd en verder met rust gelaten tot ik vanavond weer thuis kwam (na een heerlijk etentje en klassiek concert met mijn 'Valentijn' ;-).
Prachtig resultaat vind ik zelf. Op de detailfoto zie je allerlei vreemde rimpels die erin gekomen zijn. Door de heatgun misschien? De groene stippen zijn acrylinkt, dat lost niet meer op en de blauwe en paarse ecoline. Om nog een beetje foto te kunnen maken moest ik het doekje rechtop zetten zodat het licht van de tl balk niet alles liet glinsteren, daardoor ontstonden nog een paar druipers. Ook mooi!
Ik ga dit denk ik maandag gebruiken voor de collage.

2 opmerkingen:

Aart zei

Die rimpels zijn een waar kadootje!
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Een verrassend doekje!