woensdag 19 februari 2014

spelen met Hennie


Vandaag hebben we 'torentjes' gemaakt. Ik weet niet ze goed hoe ik het anders moet noemen. Het is een techniek die komt uit het boek van Jean Draper. Ik had het een poosje geleden al een keer gedaan in mijn vilten wandhanger. De keer heb ik met wat andere stoffen geëxperimenteerd.
Met tricot kreeg je torentjes die nogal dik waren, dus i.p.v een heel rondje met een half rondje geprobeerd, was beter. De gele zijn van heel dunne stof, dan kun je langere maken zonder dat ze heel dik worden. De grote grijze op de achtergrond is een andere techniek die ik ook van Jean heb geleerd.
Hij staat ook in het boek beschreven, maar ik had hem een paar jaar geleden op een workshop van haar al geleerd. I.p.v. van een kommetje heb ik deze keer ook een soort torentje gemaakt.
Om dit te doen is een mal wel handig. Toevallig had ik zo'n vorm in huis die eigenlijk bedoeld was om een waxinelichtje in een kerststukje te prikken. Maar die is wel vrij klein. Dus als iemand een suggestie heeft waar ik een grotere kan vinden, graag. Waarschijnlijk bestaan ze wel van piepschuim, maar daar prik ik dan steeds met mijn naald ik, dat is niet handig.
De veelkleurige torentjes op het roze lapje zijn van Hennie. Nu nog een toepassing vinden ;-)

2 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Tips heb ik niet maar ik ben nu al een fan van de torentjes. Ben benieuwd wat jullie er mee/van gaan maken.

Hannie de Beer zei

Wat gezellig deze "torentjes"! Ik denk dat ik nog van die houders heb, bij de kerstspullen, ga ik meteen zoeken!