woensdag 6 november 2013

SPELEN MET HENNIE

Vandaag was het weer 'knutselen met Hennie' dag. We hebben kralen gemaakt (en vooral erg veel gekletst zodat er weinig resultaten zijn ;-). Ik heb  geprobeerd om Tyvek kralen een andere vorm te geven. Ooit heb ik kralen gezien van iemand (op internet) die aan de zijkanten naar buiten krulden en dat resultaat wilde ik ook graag. Helaas is dat niet gelukt. Ik heb de Tyvek op allerlei manieren geknipt en gevouwen, maar het krimpt steeds strak om de naald heen i.p.v juist naar buiten. Als iemand de truc kent hoor ik het graag.
Ik heb alle kralen die ik vandaag heb gemaakt omschreven zodat ik ze kan gebruiken voor een naslagwerk dat ik wil maken voor cursussen.
Op de foto zie je in klad een aantal omschrijvingen staan. Het zijn in de meeste gevallen geen mooie kralen geworden omdat ik gewoon de stukjes Tyvek heb gebruikt die ik nog had liggen.
Alleen de kralen die ik gemaakt heb van stukjes met wateroplosbaar vlies gemaakte stof en die van plastic vind ik wel mooi. Morgen ga ik nog maar een poosje verder.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuke kralen en weer een gezellig dagje zo samen! Zou het helpen om eerst van een stukje geverfde tyvek op maat de zijkanten te verhitten zodat je al een gekruld randje hebt en daarna pas oprollen, en het middenstukje met een soldeerboutje voorzichtig verhitten?

Jo Huijsman zei

Leuke kralen. Binnenkort ga ik naar een cursus waar ik nieuwe materialen leer gebruiken, waaronder Tyvek, Ik ben reuze benieuwd.

meta zei

Leuk!

christina zei

Ik vidn tyvekkralen altijd zo leuk maar kan je niet verder helpen