donderdag 31 oktober 2013

terug!


Weer terug uit Spanje! Fijne week gehad, heerlijk in de Middellandse zee gezwommen. We logeerden bij vrienden die daar een huis hebben. Dat ik niet alleen lui in mijn stoel heb liggen lezen kun je op bovenstaande foto zien. Daar ben ik alle wespen met zelfmoordneigingen uit het zwembad aan het scheppen. Maar vooral veel gelezen dus. Ik geloof dat ik 5 of 6 boeken uit heb (ik had een e-reader mee, dus het precieze aantal kan ik niet controleren ;-)Van haken is niet zo heel veel gekomen en wat ik deed moest ik tot 2 keer toe weer uithalen omdat ik het einde van de bol naderde en lengte en breedte bepaald niet in verhouding waren. Wat verkijk je je toch op dikke wol. Ik was met zo'n lange reeks kettingsteken begonnen dat ik na 2 rijen stokjes al 3/4 van mijn bol had gebruikt. Het verminderen van het aantal steken bleek ook een tweede keer niet voldoende en toen besloot ik maar in de breedte te gaan werken. Wat je op de foto ziet wordt de onder (of boven) kant van het werk.
Ik had de blauwe en groenblauwe bollen samen gehaakt zodat er een pluizig effect bestond. Ben benieuwd hoe het gaat met vervilten straks.
De haakpen is overigens probleemloos meegegaan in het vliegtuig. Ik had wel bewust een door en door plastieken naald meegenomen, Onze tassen werden niet gecontroleerd, dus ik weet nog steeds niet of het ook echt mag.

3 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Heerlijk om er even een weekje tussenuit te zijn....wij hebben familie in Spanje wonen, maar om er even zo naar toe te gaan is best wel prijzig. Ik durf eigenlijk niet te vliegen en met een betrouwbare vliegmaatschappij gaat het veel centjes kosten.....

Hannie de Beer zei

Zo te zien en te lezen,was het een heerlijk ontspannen weekje!
Fijn, om even uit te rusten. En je haakwerk komt vast goed.

Anita zei

Heerlijk, nu kan je er weer lekker tegen.