zaterdag 2 februari 2013

ELKE-DAG-EEN-COLLAGE-BINNEN-15-MINUTEN WEEK 4 VERVOLG


De collages van vorige week heb ik inmiddels gekleurd met Aquatint. Je moet dan wel een paar keer sprayen, want de Gesso zuigt de inkt ontzettend op. Als je na een paar uur komt kijken zijn alle kleuren verandert in pasteltinten. Ik heb er 6 geverfd. De 7e was echt niet bruikbaar. De cirkels van papier reliëf waren helemaal plat geworden bij het opplakken. Ik had het reliëf gemaakt met behanglijm i.p.v. houtlijm (verkeerde zuinigheid?) en dan is het dus niet stevig genoeg. Door de lijm waarmee ik op de achtergrond plakte werd het weer helemaal zacht.
De collage op de bovenste foto heb ik ingesmeerd met verdunde houtlijm omdat Aquatint op Gesso een erg mat resultaat geeft. Van een laagje houtlijm gaat het mooi glanzen. Doordat de Aquatint weer een beetje oplost door de lijm ziet het er gelijk weer anders uit.
De collages die ik deze week aan het maken ben zijn bedoel om op de achterkant van deze collages geplakt te worden. Dan heb ik 6 boekpagina's. Ik weet nog niet of ik het zo laat of dit ga gebruiken als ondergrond.
Een reactie plaatsen